(VIDEO) Tronul Străbunilor, atracția neobișnuită din Țara Hațegului

Țara Haţegului oferă oaspeţilor săi o mulţime de motive pentru a o explora, însă alături de atracţiile turistice „clasice” ale ţinutului de la poalele Retezatului, câteva locuri neobişnuite atrag an de an tot mai mulţi turişti.

Unul dintre acestea este „Tronul străbunilor”, un bolovan uriaş, ascuns în mijlocul pădurii din vecinătatea Haţegului, și ea bpgată în vestigii arheologice.

Stânca modelată în decursul timpului de acţiunea apelor şi a vântului a stârnit imaginaţia localnicilor prin forma sa proeminentă. Oamenii au mai numit-o „Piatra jidovilor”, „Piatra sacrificiului” şi chiar „Scaunul lui Dumnezeu” și au inventat câteva legende pe seama ei. Turiștii s-au arătat tot mai entuziasmaţi de megalit, o arată numărul mare de recenzii pe care „Tronul străbunilor” de la vizitatorii săi. Unii dintre ei l-au considerat un monument pe care oamenii l-au cioplit în preistorie sau în vremea dacilor şi l-au folosit apoi ca loc religios sau ca altar de sacrificii. Alți români l-au căutat pentru a se bucura de „energiile” pe care bolovanul le-ar emana. Recenziile pe care le lasă oaspeții locului despre binefacerile monumentului abundă pe Internet.

Are puterea de-a te energiza şi este un loc bun pentru meditaţie şi introspecţie. Rugămintea mea este de-a păstra monumentul într-o stare cât mai nealterată”, scrie Liviu, unul dintre cei care au vizitat „Tronul străbunilor”.

Este un loc de o încărcătură spirituală şi energetică aparte. Simţi o linişte ireală aici”, transmite Paul, un alt turist care a lăsat o recenzie despre „tron”.

Pădurea este superbă, iar locul este încărcat de energie. Aici te conectezi cu strămoşii şi cu spiritele naturii”, crede un alt oaspete al stâncii din pădurea Haţegului. „Noi nu suntem arheologi, noi suntem geofizicieni, doctori în fizică. Cine vrea să meargă la Tronul Străbunilor va avea parte de o energie foarte puternică, vindecătoare. Veţi găsi acolo spiritualitate, creştinism şi ştiinţă”, îl descria profesorul Romeo Mânzală, autor al unui volum dedicat megalitului. În zilele de sărbătoare, bolovanul a devenit chiar loc de pelerinaj pentru grupuri de români, care s-au rugat și au încins hora în jurul acestuia.

Până în urmă cu câţiva ani, „tronul” era aproape necunoscut turiştilor şi doar forma ciudată a acestuia îi făcea pe călători să se abată de la traseul prin pădure, care porneşte de la popasul turistic de pe dealul Haţegului şi duce spre cetatea medievală a Haţegului.

Articol preluat de pe zhd.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.