Peste 200 de bucătări, din România și din aproape toată lumea, sunt prezenți, în aceste zile, la Sibiu, acolo unde se desfășoară Congresul Mondial al Tradițiilor Culinare. Printre bucătarii invitați la acest eveniment de talie mondială se află și Chef Mircea Toderaș, din municipiul Deva.
Bucătari din toate colțurile planetei, din India, Pakistan, China, Australia, SUA, Uzbekistan, Ucraina, Malaezia sau Azerbaidjan, își demonstrează, în aceste zile, măiestria în arta culinară, prezentând, la Sibiu, meniuri tradiționale de nuntă de la ei „de acasă”. Deveanul Mircea Toderaș se numără printre cei peste 200 de bucătari invitați ai acestei manifestări gastronomice de amploare. „Este o onoare pentru mine să fiu prezent la un asemenea eveniment de talie mondială. Congresul Mondial al Tradițiilor Culinare se află la cea de-a doua ediție și se desfășoară la Sibiu tocmai pentru că, este cunoscut faptul că, acest oraș este „Capitala Gastronomică Europeană””, a declarat Mircea Toderaș.
Chef Mircea Toderaș, din Deva, alături de celebrul Chef Rob (Robert) Rainford, cunoscut drept „Regele Grătarelor”. Emisiunea vestitului bucătar canadian- ”Licence to grill”, a fost difuzată în 52 de țări, de pe întreg mapamondul, între care și România.
Evenimentul a debutat duminică, pe 17 noiembrie, și continuă până joi, 21 noiembrie. În toată această perioadă, bucătarii veniți în vizită din străinătate gătesc și prezintă un meniu tradițional de nuntă specific țării din care provin. La rândul lor, bucătarii din România prezintă meniuri de nuntă din fiecare regiune istorică a țării: Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, Maramureş, Bucovina, Moldova, Crişana şi Dobrogea.
Congresul Mondial al Tradițiilor Culinare se desfășoară la Centrul Cultural “Ion Besoiu” din Sibiu, fiind un eveniment organizat de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA), Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi consorţiul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019.
Articol preluat de pe servuspress.ro
Leave a Reply