Vacanțele de iarnă se împart mereu între drumeții, schi, săniuș și o cană cu vin fiert savurată într-un peisaj minunat, la căldura unei pături groase. Iar dimineața, cafeaua are alt gust la înălțime, unde, de la fereastra camerei poți să privești copacii încărcați de zăpadă, fumul ce iese alene pe hornurile caselor și o mare de alb care îți oferă o stare de bine și te umple de energie. Dacă iubești aceste senzații, dar ai mereu regretul că nu știi să schiezi, deși ți-ar plăcea, să știi că vârsta nu contează! Poți să pui schiurile în picioare și să testezi adrenalina dată de acest sport oricând. Important este să vrei să înveți și să știi să alegi pârtiile potrivite!
Iată 3 destinații unde poți să înveți să schiezi simplu și fără frică
1. Pârtia Bradul din Toplița, județul Harghita este destul de puțin cunoscută, dar oferă condiții excelente pentru cei care vor să deslușească tainele schiului. Este situată la o altitudine de 850 metri, într-un peisaj de vis, care te va face să revii mereu. Pe lângă schi, poți să te dai cu sania și să faci plimbări în natură. Alege o pereche de bocanci sau ghete pentru damă potrivite zonelor montane, astfel încât să ai parte de confort. Chiar dacă vii să schiezi, nu o să umbli doar în clăpari! Pe pârtia Bradul urcările cu teleschiul sunt mult mai ieftine decât în stațiunile foarte cunoscute, iar în timpul săptămânii nu este deloc aglomerat. În weekend, în schimb, va trebui să stai la coadă la teleschi și prețurile urcă. Așadar, alege câteva zile din cursul săptămânii și vei avea doar de câștigat. Pârtia Bradul are 1000 de metri lungime și o lățime de aproximativ șase metri. Dacă te cazezi la cabana situată la câțiva metri de teleschi, aproape că vei ieși din cameră direct pe pârtie.
2. Pârtiile din stațiunea Straja sunt destul de cunoscute și apreciate de către pasionații sporturilor de iarnă. Cei dornici să schieze au la dispoziție 26 de kilometri de domeniu schiabil și 11 instalații de transport pe cablu. Pârtiile care au o dificultate ușoară sunt următoarele:
– Constatinescu (1100 de metri lungime)
– Platoul Soarelui (400 de metri lungime)
– Pârtia Sf. Gheorghe (700 m lungime)
– Pârtia de începători (100 de metri, folosită exclusiv pentru cursurile de schi)
Așadar, vei avea de unde alege dacă ești hotărât să înveți să schiezi.
3. Complexul Arena Platoș- Păltiniș este situat în Munții Cindrel la 30 de kilometri de Sibiu. Dispune de nouă pârtii, printre care trei de dificultate ușoară (Platoș și Școala de schi) și o pârtie baby schi, cu o lungime de 50 de metri. Așadar, chiar și cei mici se pot bucura de acest sport de iarnă și îl vor descoperi alături de monitori cu experiență, dacă părinții sunt dornici de zăpadă, schi și drumeții.
Dacă vrei să pleci din vacanța de iarnă nu doar cu amintiri frumoase, ci și mulțumit pentru că ai învățat să schiezi, cel mai potrivit ar fi să iei lecții de la un monitor. O ședință va fi suficient pentru a-ți strârni pofta și a potoli frica. Chiar dacă prietenii, iubitul sau părinții se oferă să îți arate tehnici gratuit, cel mai simplu este să înveți cu un străin. Cel puțin, asta spun toți cei care au reușit să schieze după mai multe încercări.
sursa foto: shutterstock.com
Articol preluat de pe servuspress.ro
Leave a Reply