Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara a postat pe pagina de internet o serie de resurse online pe care elevii și profeosrii le pot folosi pentru a ține pasul cu școala, în această perioadă în care unitățile de învățământ și-au suspendat activitatea din cauza epidemiei de coronavirus.
O resursă online recomandată pe site-ul ISJ este Digitaliada. Prin Platforma de Învățare și Testare online ( https://www.digitaliada.ro/invatare-si-testare-online), Digitaliada oferă instrumentele prin care profesorii pot ține legătura atât cu elevii, cât și cu părinții, pentru a continua procesul educațional, prin parcurgerea lecțiilor, conceperea și susținerea de teste sau rezolvarea temelor – online. Pentru matematică există deja pe platforma 84 de lecții și peste 1.000 de exerciții disponibile, pe diferite grade de dificultate, pe care elevii le pot utiliza pentru consolidarea și recapitularea cunoștințelor și peste 200 de probleme demonstrate în aplicația GeoGebra.
Școlile care încă nu sunt înrolate și nu activează în platforma Digitaliada sau au întrebări despre cum pot utiliza platforma cu elevii în perioada suspendării cursurilor, pot solicita informații la următoarele date de contact – 0773.838.685 / adinarosca@platformadigitaliada.ro. Totodată, pot fi accesate si ghidurile de utilizare disponibile online (https://www.digitaliada.ro/invatare-si-testare-online).
În plus, pe platforma națională Digitaliada (https://www.digitaliada.ro/materiale-digitaliada), profesorii si elevii pot folosi peste 1.000 de resurse educaționale deschise, create pentru dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor pentru învățământul gimnazial și primar: peste 500 de teste și evaluări semestriale în format digital, dezvoltate cu ajutorul aplicațiilor Kahoot!, Quizizz și Socrative; 25 de tutoriale video pentru predarea matematicii, peste 500 de resurse digitale pentru învățământul primar și gimnazial, înscrise de profesori din toată țara în concursul #Digitaliada.
Platformă avizată de Ministerul Educației
Resursele educaționale deschise care pot fi accesate în mod gratuit, pot fi filtrare pe categorii de interes după disciplină, clasă, tipul de lecție și gradul de dificultate dorit.
Digitaliada este proiectul Fundației Orange şi se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale (nr. 9912M/26.08.2019) și răspunde priorităților strategice ale Ministerului Educației Naționale privitoare la introducerea noilor tehnologii în procesul de predare-învățare-evaluare, dar și la adaptarea și inovarea curriculară inițiată deja cu ciclul primar.
O altă resursă online este platforma ASQ (another smart question – https://asq.ro/), adecvată pentru toate disciplinele de învățământ și toți anii de studiu. Platforma propune o metodă didactică alternativă, adaptată la sistemul de învățământ existent.
Pentru accesarea manualelor școlare în format digital, elevii și profesorii pot folosi linkul: https://www.manuale.edu.ro/.
Leave a Reply