PROIECTE, PENTRU TINERI, FINANȚATE DE CONSILIUL LOCAL ȘI PRIMARIA ORAȘULUI SIMERIA

Un număr de 50 de tineri vor fi beneficiari ai două proiecte, inițiate de o organizație nonprofit din Simeria, și finanțate de Consiliul Local și Primaria orașului Simeria. Ambele proiecte se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani și se desfășoară în perioada octombrie – noiembrie.

Cele două proiecte, finanțate de Consiliul Local și Primaria orașului Simeria în baza Legii 350/2005, privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, se adresează exclusiv tinerilor. Organizația nonguvernamentală (ONG) care a depus proiectele și a câștigat finanțarea este Asociația Părinților de la Colegiul Tehnic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria.

Proiect cultural, pentru dinamizarea procesului educativ

Unul dintre proiecte, denumit „EduCreativ’s” face parte din domeniul cultural și are ca perioadă de implementare lunile octombrie și noiembrie, iar valoarea totală a proiectului este de 5.500 de lei, din care suma finanțată de la bugetul local este de 5.000 de lei, în timp ce cofinanțarea din partea ONG este de 500 de lei. Potrivit inițiatorilor, acest proiect este menit să exploreze importanța entuziasmului și a plăcerii actului de învățare. Astfel, dintr-un grup țintă de 200 de tineri, vor fi selectați un număr de 20, pe baza unui formular de înscriere pentru a participa la workshop-urile și acțiunile prevăzute în cadrul proiectului.

Artele, fie că vorbim despre muzică, dans, teatru, film sau arte plastice, sunt puțin prezente, dacă nu chiar absente, în viața elevilor. Accentul se pune pe științele exacte predate tradițional, de parcă toți elevii ar urma să aibă o carieră universitară. Adevărul e că nu știm care vor fi joburile viitorului și pentru ce pregătim generațiile viitoare. Ce putem, însă, face este să ducem învățământul de la atenția de uniformizare, la un interes pe persoană, pe calități, pe plăcerea actului educativ. Și, cum un sistem nu poate fi schimbat peste noapte, cade în sarcina profesorilor inovatori și a educatorilor să colaboreze cu ONG pentru dinamizarea procesului educativ cu proiecte interdisciplinare. Mutarea atenției de pe rezultate către experiențe memorabile dă naștere unui proces educativ implicat, dinamic, important și distractiv”, susțin inițiatorii proiectului finanțat de Primăria Simeria.

Un proiect ce face parte din domeniul tineret

Cel de-al doilea proiect, „Youth reSTART SIMERIA”, face parte din domeniu tineret și are o valoare totală de 16.500 de lei. Din această sumă, 15.000 de lei este finanțarea de la bugetul local, în timp ce cofinantarea ONG este de 1.500 de lei. În cadrul acestui proiect, Asociația Părinților de la Colegiul Tehnic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria se adresează unui grup țintă format din 500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani, în ideea în care beneficiari finali să fie aproximativ 30 de tineri care să participe la activitățile ce se vor desfășura în cadrul proiectului. „Sperăm ca, în urma acestui proiect, să dezvoltăm capacitatea de înțelegere a problematicii și implicarea efectivă în viața socială a orașului Simeria, crescând astfel numărul de ONG ce se vor înființa, iar în viitor vor aplica pentru a obține diverse surse de finanțare. Totodată, la sfârșitul proiectului, sperăm să identificăm aspecte nefaste, evidențiate din dialogul cu participanții, legate de neimplicarea tinerilor în viața comunității locale, necunoașterea legislației în vigoare pe domeniul tineretului, lipsa dialogului între autoritățile publice locale și tineri, cât și absența unor programe sau cursuri pe tema absorbției de fonduri locale, guvernamentale și europene”, au mai adăugat reprezentanții organizației nonguvernamentale.

Cei care doresc să facă parte din acest proiect pot accesa, pentru mai multe detalii, pagina de Facebook: Asociatia Parintilor Simeria.

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.