<!–// –>
window.googletag = window.googletag || {cmd: []};
googletag.cmd.push(function() {
googletag.defineSlot(‘/22022118142/servuspress/300×250’, [300, 250], ‘gpt-passback’).addService(googletag.pubads());
googletag.enableServices();
googletag.display(‘gpt-passback’);
});
var ssObj = window.synoScore || (window.parent?window.parent.synoScore:0);
if(ssObj){
ssObj.reportImp(’78f547fc90ba1f45e7547922f3bf457e16b18464.png’,’1180496′);
}
69 total views
, 4 views today
În județul Hunedoara se regăsesc multe obiective turistice unice în România, unele dintre ele chiar și din Europa sau estul Europei. Potențialul turistic al județului pare a fi nelimitat, deoarece atunci când crezi că ai văzut tot, mai apare câte o nouă destinație neexplorată, unică, ce datează de mii de ani. Parcul Dendrologic de la Simeria este recunoscut și apreciat în întreaga Europa și are o vechime de peste 250 de ani. Aici pot fi admirate cele mai inedite, spectaculoase și rare specii de plante, copaci sau flori. Bogația colecției de plante lemnoase cultivate aici, printre care numeroase specii rare de rășinoase, magnolii, bambuși sunt admirați an de an, de zeci de mii de turiști din țară, dar și din străinătate. Arboretumul de la Simeria este un vechi centru de aclimatizare și experimentație forestieră. Multe exemplare și grupe de plante au o vârstă înaintată, iar dimensiunile unora sunt impresionante. Aici se găsesc diferite specii exotice de plante, iar diversitatea și originalitatea peisajelor specifice stilului natural, în care arboretumul a fost creat și se dezvoltă, și-au lăsat o amprentă puternică în timp. Este considerat cel mai reușit parc din țară și poate constitui o sursă inepuizabilă de inspirație pentru artiștii plastici, care îl vizitează îndiferent de anotimp. Arboretumul Simeria este cel mai mare parc dendrologic din România, având peste 70 de hectare și se situează pe locul 3 în Europa și 11 în lume.
Muzeul Aurului din Brad
Știați că in judetul Hunedoara, la Brad, se află Muzeul Aurului , un obiectiv unic în Europa? Ei bine, acesta cuprinde cea mai mare colecție de minerale și obiecte din aur de pe continentul european. În cadrul expoziției se pot vedea lamele și cristale de aur, lingouri de aur brut, lingou de aur fin, aur lamelar pe cuarț, aur lamelar cu calcit, dar și obiecte confecționate din acest metal scump. Printre cele mai interesante obiecte din aur din muzeu se află harta României Mari sau Pana lui Eminescu. Puțină lume știe că zăcămintele de aur din Munții Metaliferi au pus, de altfel, România în top în clasamentul țărilor cu resurse inestimabile de aur de pe continent. Vizitat încă din 1912, colecția cuprinde piese arheologice descoperite în zona Brad-Crișcior, care dovedesc urme de locuire umană de mai bine de 5.000 de ani, dar și acțiuni de extragere a aurului din mine vechi de 2.000 de ani.
Beneficii și pentru proprietarii de locuri de cazare
Mai multe informații despre aceste obiective turistice din județ, unice în România sau Europa, dar și despre altele mai puțin cunoscute sau renumite inclusiv peste hotare, puteți găsi și pe site-ul Go Hunedoara, platformă online ce își propune să promoveze toate destinațiile turistice din județ. De asemenea, pentru a veni în sprijinul turiștilor, care sunt în căutarea unui loc de cazare, al unui restaurant sau bar, toți cei care dețin astfel de locații își pot înscrie pe site-ul www.gohunedoara.com afacerea. Astfel, proprietarii de hoteluri, pensiuni, case de vacanță sau alte tipuri de cazare, restaurante, cofetării sau baruri, pot comunica mult mai ușor cu turiștii și își pot promova cu succes businessul atât la nivel național, cât și internațional. Pe acest site găsiți informații despre obiective turistice ce au făcut deja înconjurul lumii, dar și unele pe care nici măcar unii hunedoreni nu au avut ocazia să le vadă.
Go Hunedoara
Visit, eat, sleep&relax!
Te-ar putea interesa urmatoarlee titluri:
Articol preluat de pe servuspress.ro
Leave a Reply