O NOUĂ PÂRTIE, LA STRAJA. SEZONUL DE SCHI S-A DESCHIS, OFICIAL, ÎN CEA MAI CĂUTATĂ STAȚIUNE MONTANĂ DIN JUDEȚ

Straja, cea mai căutată stațiune montană din județul Hunedoara, mai are încă o pârtie de schi. Aceasta a fost deschisă pentru iubitorii sporturilor de iarnă zilele trecute, fiind amenajată pe amplasamentul unui drum forestier vechi, la telescaunul numărul 2.

Noua pârtie de schi are o lungime de peste trei kilometri și a fost pusă la dispoziția turiștilor care ajung în stațiune. Astfel, odată cu deschiderea acesteia, domeniul schiabil Straja ajunge la aproximativ 30 de kilometri de pârtii, spun reprezentanții autorităților locale din Lupeni care se așteaptă ca numărul turiștilor care aleg Straja ca destinație pentru a practica sporturi de iarnă să fie și mai mare în acest sezon.

Oficial, startul distracției la Straja a fost dat în weekendul care s-a încheiat. Administratorii pârtiilor s-au pregătit din timp, fiind puse în funcțiune instalațiile de producere a zăpezii artificiale, pentru ca sezonul de schi și de snowboard să se deschidă.

Stațiunea, foarte populară, iarna, în rândul iubitorilor sporturilor de sezon atât din județ, cât și din alte locuri din țară, a trecut prin mai multe transformări. În ultimii doi ani, la Straja au fost realizate mai multe investiții, dintre acestea amintim inaugurarea unui nou telescaun, în locul teleschiului 2, precum și a telescaunului cu patru locuri debraiabil, care pornește din zona Crucii și urcă până spre finalul pârtiei Mutu.

Anul trecut, stațiunea Straja a fost vizitată, în medie, cam de 3.000 de turiști, în fiecare weekend.

Recomandări de la salvamontiști

Odată cu deschiderea noului sezon turistic, salvamontiștii vin cu o serie de recomandări pentru iubitorii sporturilor de iarnă care aleg să își petreacă timpul liber la munte. Astfel, turiștilor li se recomandă, în primul rând, să aleagă un echipament corespunzător și să abordeze cu precauție pârtiile de schi. „Schiați în așa fel încât să nu puneți în pericol viața altui schior sau să îi cauzați acestuia vreun prejudiciu. Adaptați-vă viteza și maniera proprie de a schia conform pregătirii tehnice, condiției fizice, stării zăpezii, gradului de dificultate a pârtiei, condițiilor atmosferice și densității traficului de pârtie. Alegeți cu grijă traiectoria pe care urmează să coborâți, în scopul protejării schiorilor aflați în aval”, arată Salvamont România.
Echipele Salvamont sunt singurele structuri care dețin personal pregătit profesional și atestat legal pentru a interveni în soluționarea accidentelor montane. Acestea pot fi alertate prin sistemul unic de urgență 112 și prin intermediul Dispeceratului Național Salvamont ( 0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicația SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.