Măsuri radicale anunțate în privința terenului și a pistei de atletism amenajate în Deva

Terenul principal al stadionului „Cetate” din Deva, o arenă construită la începutul anilor ´60, a ajuns într-o situație dezastruoasă, deși a fost reamenajat în perioada 2019 – 2020. Lucrările, care nu au vizat și intervenții asupra sistemului de drenaj, au fost recepționate de reprezentanții primăriei în luna noiembrie 2020, însă niciun meci de fotbal nu a putut avea loc pe noul gazon. Ploile din ultimele zile l-au transformat într-un lac întins.

Joi, Florin Oancea, primarul Devei, a revenit cu precizări asupra situației terenului. „În primăvara acestui an, în perioada în care ar fi trebuit să fie răsărit gazonul, s-au observat anumite deficiențe, anume goluri și suprafețe în care iarba nu era răsărită, locuri unde drenajul nu funcționează, denivelări pe suprafața de joc. În aceste condiții, colegii din primărie, împreună cu dirigintele de șantier care a supravegheat lucrarea, au întocmit un proces verbal de vicii ascunse, care nu puteau fi observate la momentul recepției”, afirmă primarul.

Lucrarea este în termenul de garanție de 24 de luni, iar reprezentanții primăriei au notificat executantul pentru a remedia de îndată și pe cheltuiala sa, deficiențele apărute. Acesta s-a prezentat la fața locului și s-a angajat să remedieze deficiențele în cel mai scurt termen posibil, ceea ce nu s-a întâmplat până în prezent, chiar dacă i s-a solicitat acest lucru în repetate rânduri, susține Florin Oancea. Administratorul firmei care a executat lucrările a afirmat că este la un tratament medical în Italia și că nu știe când va putea reveni în țară.

„În urma ploii torențiale de acum câteva zile, s-a observat că apa băltește pe suprafața gazonului. Ne-am deplasat din nou la fața locului, împreună cu dirigintele de șantier care este răspunzător pentru calitatea lucrării, pentru a determina motivele pentru care apa nu se scurge prim sistemul de drenaj. Trebuie precizat că terenul de fotbal a fost construit acum câteva zeci de ani pe un teren mlăștinos, în zonă existând izvoare de apă și pânză freatică instabilă. Ca urmare a acestui fapt, există posibilitatea ca sistemul de drenaj care a fost conceput în acea perioadă să nu mai fie dimensionat corespunzător pentru necesitățile actuale, dat fiind și faptul că în ultimii ani ploile torențiale din timpul verii sunt tot mai dese. Pe de altă parte, din cauza vechimii sale, există posibilitatea ca sistemul de drenaj să fie colmatat”, susține primarul Devei.

A fost contactat un expert tehnic, iar după data de 5 august acesta va veni la Deva pentru a efectua expertiza și a propune soluțiile tehnice potrivite astfel încât suprafața de joc să poată fi practicabilă și în condiții meteo extreme.

„Este greu de spus în acest moment care vor fi concluziile expertizei, de aceea nu putem avansa o dată sau un termen până la care suprafața de joc va putea fi folosită, existând posibilitatea, de nedorit, să fie necesară refacerea integrală atât a suprafeței de joc, cât și a drenajului din piatră. În situația în care în urma expertizei va rezulta că executantul lucrării nu și-a îndeplinit corespunzător obligațiile contractuale referitoare la structura solului și la calitatea și cantitatea seminței de gazon, sau că acesta a afectat prin lucrările efectuate drenajul terenului, am luat deja măsurile necesare pentru ca acesta să poată fi acționat în judecată, pentru a fi obligat la achitarea contravalorii prejudiciului creat și la plata de daune interese conform legii”, a informat primarul Devei.

În așteptarea unei soluții tehnice pentru suprafața de joc, și contractul pentru pista de alergare a fost suspendat, a mai precizat Florin Oancea.

Foto: Facebook. Imagini cu terenul, după ploaie.

comentarii

Articol preluat de pe zhd.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.