Angajaţi ai serviciilor de Ambulanţă din toată ţara, inclusiv cei din judeţul Hunedoara, au protestat astăzi, timp de două ore, sătui să mai fie minţiţi şi păcăliţi de către cei care conduc ţara. Acţiunea de protest s-a desfăşurat între 10:00 şi 12:00, în toate serviciile de ambulanţă din ţară, iar la Bucureşti a avut loc un pichet la care au luat parte liderii organizaţiilor sindicale membre în Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa din România.
Player video
Şi la Serviciul de Ambulanţă a Judeţului (SAJ) Hunedoara din Deva s-a protestat. Angajaţii au ieşit în curte, cu pancarte în mâini, şi s-au aşezat respectând distanţa fizică impusă de lege în vreme de pandemie, iar sirenele autospecialelor au fost puse în funcţiune. De asemenea, pe toate Ambulanţele au fost lipite afişe cu mesajul „Protest naţional”.
Liderul sindical hunedorean al ambulanţierilor, prezent la pichetul din Capitală
Petrişor Ciuică, liderul sindical al ambulanţierilor hunedoreni, s-a aflat, în această dimineaţă, la Bucureşti, unde a luat parte la pichetul organizat la porţile Parlamentului, acţiune la care au participat preşedinţii organizaţiilor sindicale ale Ambulanţei din ţară.
Preşedintele Sindicatului „Ambulanţa” Hunedoara a protestat, alături de colegii săi, nemulţumiţi de deciziile incorecte luate de autorităţi faţă de angajaţii din linia întâi în lupta cu COVID-19.
În Capitală, protestul a constat în pichetarea intrării în Parlament dinspre Parcul Izvor.
Prin acest protest, ambulanţierii au vrut să îşi exprime nemulţumirea vis-a-vis de modul cum sunt trataţi de autorităţi şi de faptul că mult trâmbiţatul stimulent de risc, de 500 de euro, promis de Guvern pentru angajaţii din prima linia în lupta cu coronavirusul, nu a ajuns la toată lumea, fiind acordat pe anumite criterii. „Nu s-a procedat corect privind acordarea acelui stimulent de risc în lupta contra COVID-19. Noi toţi am lucrat, unii au primit, alţii nu”, a declarat Petrișor Ciuică, liderul Sindicatului „Ambulanța” Hunedoara.
Ambulanţierii mai reclamă şi faptul că, sporul promis de 30 la sută nu s-a acordat, iar statutul personalul operativ din ambulanţă, pentru care sindicaliştii s-au tot luptat în ultimii ani, a rămas tot neaprobat.
Ambulanţierii au dorit, prin gestul lor, să sensibilizeze politicienii din România, pe cei care conduc şi administrează ţara, că angajaţii serviciilor de Ambulanţă există tot timpul, „nu doar din patru în patru ani”. Ei au dedicat acest protest naţional memoriei celor doi colegi de-ai lor care au căzut la datorie în lupta aprigă cu virusul COVID-19, ambulanţierul Cristian Stupiuc (52 de ani) şi ambulanţierul Ioan Irimescu (61 de ani), de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava, precum şi celor 160 de colegi infectaţi cu coronavirus în timpul misiunilor.
„Ne-am săturat de indiferenţă!”, “Stupiuc şi Irimescu, două nume de eroi, s-au jertfit şi pentru voi!” sau „Ne-aţi folosit şi ne-aţi minţit. Reparaţi ce aţi greşit!”, au fost doar câteva dintre sloganurile folosite de ambulanţieri în timpul protestului declanşat astăzi.
Pe acelaşi subiect:
Protest la Ambulanţă. Angajaţi ai SAJ Hunedoara, solidari cu colegii lor din întreaga ţară
Articol preluat de pe servuspress.ro
Leave a Reply