In industria HoReCa, dulapul frigorific desemneaza totalitatea echipamentelor care au rolul de a aduce si pastra alimentele si bauturile la o temperatura constant scazuta, fie ca vorbim despre refrigerare sau congelare.
Astfel, termenul de valabilitate al produselor comercializate in restaurantul, cantina sau barul dumneavoastra este prelungit, fara a altera in vreun fel gustul, textura sau alte calitati ale acestora.
Mai mult decat atat, echipamentele respective au o capacitate mare si dispun de un control foarte precis al umiditatii, generand un consum redus de energie, chiar si in conditiile unei utilizari intensive.
Furnizorul Fresco Expert, care sustine inca din anul 1992 geniul in bucatariile profesionale din Romania, pune la dispozitia clientilor sai peste 30 de modele de dulap frigorific. Toate acestea provin exclusiv de la branduri renumite la nivel international, avand astfel garantia calitatii, a fiabilitatii si a unei durate indelungate de viata.
Ele se impart in nu mai putin de sase categorii, dovedind ca aceste echipamente sunt unele dintre cele mai versatile care pot fi utilizate intr-o unitate de alimentatie publica. Cinci dintre ele sunt mai cunoscute, insa si cea de-a sasea are un rol esential, dupa cum vom vedea in continuare.
Asadar, termenul generic de „dulap frigorific” poate desemna oricare dintre urmatoarele utilaje folosite in industria ospitalitatii: minibar – amplasat in camerele de hotel si destinat bauturilor racoritoare, alcoolice, dulciurilor si snacks-urilor; frigider – cu o capacitate mult mai mare decat cele casnice, cu comenzi electronice si functii automate de dezghetare si evaporare; dulap de refrigerare – realizat interior/exterior din inox si dotat cu una sau mai multe usi vitrate; vitrina de refrigerare – cu grilaje, izolatie, sistem automat de evaporare a condensului si iluminare LED; dulap de refrigerare pass-through – cu racire ventilata si acces pentru carucioare.
Totusi, asa cum spuneam mai sus, exista si al saselea tip de dulap frigorific, pe care insa multi furnizori nu il ofera, iar majoritatea patronilor de baruri il trec cu vederea, in detrimentul lor. Este vorba despre congelatorul de bar pentru pahare, care, in mod previzibil, avand in vedere denumirea sa, „pregateste” paharele pentru a gazdui bere sau cocktail-uri, aducandu-le sub pragul inghetului.
Acest „tratament” face ca bautura sa ramana la o temperatura scazuta pentru o perioada mai indelungata, fara sa o dilueze sau sa ii scada din alcoolemie, asa cum s-ar intampla in cazul folosirii cuburilor de gheata.
Achizitionand un astfel de dulap frigorific specializat, puteti face diferenta intre barul dumneavoastra si localurile concurente, ducand vorba in tot orasul despre „pub-ul unde se serveste in pahare inghetate”. Iata, in continuare, specificatiile tehnice ale unui astfel de echipament HoReCa furnizat de catre Fresco Expert:
Congelator de bar pentru pahare – pret 6.228 de lei (cu montaj, 12 luni piese de schimb si manopera incluse)
Capacitate: 150-200 de litri;
Temperatura de lucru: intre -18 grade Celsius si -20 de grade Celsius;
Alimentare: electrica;
Dimensiuni nete: 59,5 x 50 x 91 de centimetri;
Greutate neta: 75 de kilograme;
Temperatura ambientala: pana la +32 de grade Celsius;
Gaz refrigerant: R 290 (90 de grame).
Leave a Reply