Două școli din județ beneficiază de o donație din partea organizației “Ateliere Fără Frontiere”, care va oferi calculatoare pentru elevii pasionați de IT
Şcolile Gimnaziale “Dominic Stanca” din Orăştie şi “Constantin Daicoviciu” din Beriu se numără printre cele zece unităţi de învăţământ din țară susținute de organizația non-profit “Ateliere Fără Frontiere”. Asociația donează acestor școli 150 de calculatoare pentru dezvoltarea potenţialului elevilor pasionaţi de IT. Șase școli gimnaziale şi patru licee din Hunedoara, Caraş-Severin, Dolj, Vrancea şi Bucureşti vor beneficia de aceste dotări, prin programul Tech Kites, susţinut financiar de BRD – Groupe Societe Generale.
Elevi cu aptitudini pentru IT
Unitățile de învățământ vor fi dotate cu unităţi centrale, monitoare, periferice şi sisteme de operare, după ce au fost selectate de Uniunea Profesorilor de Informatică din România (UPIR), o organizaţie ce sprijină dezvoltarea competenţelor digitale în şcoli prin programe dedicate atât elevilor, cât şi profesorilor. Școlile selectate de UPIR s-au remarcat prin potenţialul elevilor cu aptitudini tehnice şi interesul crescut al acestora pentru dezvoltarea de aplicaţii informatice. “Aceste zece unităţi de învăţământ pot crea un mediu educaţional care să conducă la performanţe ale elevilor în zona STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică), dar le lipsesc dotările necesare pentru o bună desfăşurare a cursurilor. Ne bucurăm să sprijinim modernizarea laboratoarelor de informatică din aceste şcoli şi licee pentru a ajuta nişte tineri să-şi atingă potenţialul de dezvoltare”, a declarat directorul general al “Ateliere Fără Frontiere”, Damien Thiery. Tech Kites este un program naţional, parte din platforma de donaţii de calculatoare pentru educaţie EduClick a asociaţiei “Ateliere Fără Frontiere”. Toate calculatoarele donate prin programele asociaţiei sunt recondiţionate în atelierul de inserţie socio-profesională reconect, în care persoane aflate în mare dificultate lucrează la colectarea de echipamente IT uzate, testarea, sortarea şi pregătirea lor pentru reutilizare.
Cine sunt donatorii
Asociația “Ateliere Fără Frontiere” este o organizație non-profit românească, înființată în 2008, pentru inserția socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group – International action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. „Ateliere Fără Frontiere” a creat trei întreprinderi sociale de inserție prin activitatea economică – atelierul reconect, atelierul remesh și ferma bio&co, în care oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe persoanelor care cumulează multiple dificultăți la angajare (șomaj de lungă durată, adicții, dizabilități, abandon școlar, violență domestică, trafic de persoane, probațiune, pedepse privative de libertate, lipsă locuință etc).
Leave a Reply