Datoriile acumulate de Termocentrala Mintia către CFR Marfă au determinat conducerea creditorului să ia decizia de a nu mai efectua transportul de cărbune către colosul industrial. Astfel, potrivit declarațiilor liderului Sindicatului Solidaritatea, Cristian Iștoc, „stocul de cărbune mai ajunge până joi dimineața, când ar urma să facem ultima încărcare, după care de joi după-masa ar trebui să oprim”. Tot ieri, o delegație o delegație a conducerii Termocentralei Mintia a purtat discuții cu reprezentanții Primăriei Deva referitoare la asigurarea apei calde și agentului termic pentru cetățenii Devei.
Termocentrala Mintia traversează o perioadă financiară dificilă, fiind puși în situația de a nu mai putea transporta cărbune din Valea Jiului din cauza datoriilor pe care le-au acumulat la CFR Marfă.
„I-am prezentat telefonic ministrului Transporturilor, domnul Lucian Bode, această situație și încercăm împreună, pe toate căile posibile legal, să eșalonăm datoria Termocentralei Mintia față de CFR Marfă, astfel încât devenii să nu aibă de suferit”, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.
Mai mult, potrivit liderului Sindicatului „Solidaritatea” Hunedoara, Cristian Iștoc, „prima problemă pe care trebuie să o rezolvăm este cea cu privire la transportul cărbunelui de către CFR. Dacă vor refuza în continuare să ne asigure acest serviciu stocul de cărbune mai ajunge până joi dimineața (astăzi – n.r.), când ar urma să facem ultima încărcare, după care de joi după-masa ar trebui să oprim”.
Termocentrala Mintia furnizează apă caldă și agent termic pentru aproximativ 4.500 de apartamente din Deva, pentru școlile și grădinițele din municipiu, pentru Spitalul Județean de Urgență și pentru aproximativ 300 de agenți economici din oraș.
Tribunalul Hunedoara judecă astăzi dosarul în care creditorii cer insolvența CEH
Complexul Energetic Hunedoara, din care face parte și Termocentrala Mintia, este într-o situație critică, după ce cererea pentru deschiderea procedurii generale de insolvență, precum și pe cea privind suspendarea oricărei proceduri de executate silită a fost respinsă de Tribunalul Hunedoara, iar apelul se judecă acum la Curtea de Apel Alba Iulia. Însă, până instanța va da o decizie definitivă în acest dosar, orice ban intră în conturile CEH este automat „absorbit” de creditori. Dosarul în care creditorii CEH cer insolvența societății se va judeca joi, 14 noiembrie, la Tribunalul Hunedoara. În acest dosar, ce datează încă din 2016, instanța urmează să soluționeze cererile creditorilor.
Complexul Energetic Hunedoara are datorii de aproximativ 3 miliarde de lei.
Articol preluat de pe servuspress.ro
Leave a Reply