La sfârşitul acestei săptămâni, în noaptea de 27 spre 28 martie, România trece la ora de vară.
Ceasul se dă înainte cu o oră şi ora 3:00 va deveni ora 4:00, iar organismul uman va resimţi din plin această trecere mai ales în contextul stresului cauzat de pandemia cu noul coronavurus.
Psihologul Keren Rosner susţine că orice schimbare a fusului orar este mare consumatoare de energie, dar pe fondul pandemiei oamenii pot reacţiona la două extreme. „Un procent important din persoane vor percepe această modificare a orei ca picătura care umple paharul. Sunt cei mai sensibili, care s-au săturat de stresul pandemiei, de restricţiile impuse. Indivizii devin trişti, lipsiţi de vitalitate sau irascibili. În plus, se confruntă cu insomnie, cefalee sau vertij, dar şi cu modificarea apetitului.
Nu în ultimul rând, persoanele respective dau dovadă de o capacitate mai mică de concentrare. Dar mai avem şi cetăţenii care nici măcar nu vor băga în seamă această trecere la ora de vară pentru că au pe cap alte griji mai mari. Sunt preocupaţi de ce restricţii de circulaţie noi se introduc, de gestionarea resurselor financiare sau de problema copiilor care fac şcoală online”, a precizat expertul, potrivit adevarul.ro
- Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități
- Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad
- Povestea Treptelor Romane, galeria minieră antică din Munții Metaliferi
- Secretele Castelului Corvinilor. Ce au descoperit arheologii în timpul lucrărilor de restaurare
- Povestea celei mai bogate mine de fier, exploatarea de la Ghelari
- Povestea unui dezastru ascuns – Tragedia care a cutremurat Teliucul. S-a întâmplat acum 59 de ani
comentarii