Consiliul Local Hunedoara a adoptat, vineri, o hotărâre prin care marca „FC Corvinul 1921”, înregistrată la OSIM, dar aflată în posesia unui om de afaceri din București – susțin reprezentanții Primăriei Hunedoara, va fi evaluată, pentru ca municipalitatea să poată negocia achiziția ei în condiții legale.
În noiembrie 2005, marca „FC Corvinul 1921” a fost înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, de către Mircea Alic, fostul director al Fotbal Club Corvinul Hunedoara.
Din același an, însă, din cauza datoriilor clubului către bugetul de stat și către unii dintre jucători, FC Corvinul Hunedoara a fost dezafiliată din toate competițiile de fotbal. Ulterior, Mircea Alic a cedat marca omului de afaceri Octavian Marin, în contul unor datorii pe care Alic le-a estimat la circa 45.000 de euro. Omul de afaceri din București a rămas în posesia brandului „FC Corvinul 1921”, în timp ce în Hunedoara nicio echipă de fotbal nu a mai putut folosi acest nume.
În 2019, Asociația Suporterilor Corviniști a inițiat o campanie de strângere de fonduri prin care a dorit să achiziționeze marca „FC Corvinul 1921”. Asociația a strâns din donații de la hunedoreni circa 12.000 de euro, din cei 47.000 de euro pe care și-a propus să îi strângă – sumă pe care ar fi solicitat-o posesorul brandului.
Primarul Dan Bobouțanu a susținut că municipalitatea nu a putut achiziționat marca Fc Corvinul 1921, în lipsa unei evaluări. „În 2016, deţinătorul mărcii nu era dispus să accepte ideea unei evaluări efectuată conform normelor administrative şi legale. La finele anului trecut, domnul în cauză ne-a transmis, prin adresă scrisă, faptul că, acum, este dispus ca marca „F.C. Corvinul 1921” să fie evaluată conform procedurilor legale. Pornind de la rezultatul evaluării, vom discuta pasul următor, cel de achiziţie a acestui brand. Precizez că nu este avansată de către noi nicio sumă. Noi trebuie să aşteptăm rezultatul evaluării”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.
Hotârârea de Consiliu Local prevede înființarea unei comisii, formată din aleşi locali şi reprezentanţi ai Primăriei, care să coordoneze procedurile de evaluare şi, apoi, eventualele negocieri cu actualul deţinător al mărcii „F.C. Corvinul 1921”.
„Evaluarea va fi efectuată, conform legii, de un evaluator autorizat ANEVAR care urmează să fie stabilit prin procedurile legale în vigoare. Important de precizat, conform legislaţiei, eventualele negocieri ulterioare nu vor putea avea ca rezultat o sumă mai mare decât cea stabilită de evaluatorul desemnat”, informează Primăria Hunedoara.
Reprezentanții Asociației Suporterilor Corviniști spun că toate acțiunile întreprinse de asociație în vederea răscumpărării brandului Corvinul au dus la adunarea unei sume de 12.000 de euro. „Asociația Suporterilor Corviniști își exprimă atât deschiderea cât și posibilitatea de a contribui financiar cât și moral, în eventualitatea cazului în care acțiunile Primăriei Hunedoara în vederea achiziționării brandului se duc la bun sfârșit și se reușește achiziționarea acestuia de la proprietarul actual. Banii strânși până acum prin acțiunea „Aducem Corvinul Acasă” nu vor fi risipiți pe alte căi, ci suntem dispuși să îi investim în Centrul de Copii și Juniori ai Corvinului, dacă se materializează tranzacția dintre Primăria Hunedoara și deținătorul actual al brandului”, arată membrii ASC, într-un comunicat transmis pe Facebook.
comentarii