Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a devenit unitate medicală COVID şi va trata, cu excepţia pacienţilor Secţiei de Dializă, numai bolnavi diagnosticaţi cu noul coronavirus.
Şi Policlinica unităţii medicale va rămâne deschisă tuturor pacienţilor, iar conducerea spitalului a menţionat că face demersuri la Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, ca hunedorenii să poată beneficia în continuare de serviciile policlinicii.
Astfel, în următoarele zile, până în 28 noiembrie, pacienţii internaţi în prezent la Hunedoara, cu alte afecţiuni, vor fi externaţi sau transferaţi în alte spitale, iar hunedorenii care beneficiază de serviciile spitalului vor fi nevoiţi şi ei să apeleze la spitalele non-Covid din judeţ. Pentru mulţi dintre aceştia, în general oameni în vârstă şi cu afecţiuni cronice, adaptarea la noile schimbări poate fi dificilă.
O alternativă ar fi fost ca, aşa cum s-a procedat în unitatea medicală din Hunedoara, fiecare spital din judeţ să îşi organizeze separat zone pentru tratarea pacienţilor cu Covid şi zone non-Covid 19, a precizat Radu Budae, managerul Spitalului municipal Hunedoara.
La Hunedoara vor putea fi trataţi maximum 250 de pacienţi cu Covid 19, cu cele 20 de locuri la ATI, având în vedere capacitatea instalaţiilor de oxigen necesare în tratamentul pacienţilor cu noul coronavirus.
Unităţile medicale din Simeria, Orăştie, Lupeni, Vulcan, Geoagiu, Brad şi Zam, precum şi secţiile ATI, Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva vor fi spitale suport Covid, potrivit deciziei Ministerului Sănătăţii.
comentarii