DECEBALIȘTII AU REPREZENTAT CU CINSTE JUDEȚUL ȘI ȚARA, LA UN FESTIVAL DE FOLCLOR ÎN BUDAPESTA

Decebaliștii au reprezentat cu cinste România, județul Hunedoara și municipiul Deva, la festivalul de folclor Etno Fest care a avut loc în perioada 8-10 noiembrie la Budapesta. La festival au participat tineri din Ungaria, Norvegia, Ucraina, Polonia, Bulgaria, India, Belarusia, Grecia, Croația.

Pentru decebaliștii care cunosc sau nu cunosc dansul și cântecul popular, frecventarea cursurilor de dansuri populare sau muzica populară, în cadrul Ansamblului Folcloric „Transilvania” al Colegiului National „Decebal” Deva, este o modalitate de a lua contact cu portul, tradițiile și obiceiurile ce se regăsesc în diferite colțuri ale țării.

Frecventând aceste cursuri, decebaliștii descoperă magia dansului folcloric, un univers plin de muzică, armonie și voie bună, pe care vom ajunge să îl iubim și să îl salvăm, transmițându-l mai departe, generațiilor următoare. Atât timp cât suntem deschiși și dornici de a descoperi adevăratul tezaur pe care îl deținem, de a-l perpetua și de a-l cinsti, nu avem cum să ne pierdem identitatea națională. Dansul popular este poarta spre identitatea națională a unui popor. Felicitări dragi tineri decebaliști, felicitări și mulțumiri profesorilor care v-au îndrumat: Constantin Andraș, Cornelia Ilieș, Cristina Pascaru! Mulțumim pentru sprijinul acordat, prof. Sorina Popa și prof. Anca Mariș. Mulțumim Radu Muntean”, a declarat profesor Florin Ilieș, directorul Colegiului Național „Decebal” Deva.

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.