„Conștient fiind de faptul că uitarea este omenească, am demarat de puțin timp o acțiune de reamintire a proiectelor implementate de Consiliul Județean Hunedoara în cei 10 ani cât am muncit în fruntea acestei instituții. Demersul este unul absolut firesc în această perioadă, pentru că doar proiectele materializate pot fi premise pentru încrederea pe care ți-o poate oferi populația în viitor, prin vot. Astăzi vorbim despre zona Călanului” – scrie Mircea Moloț, liderul ALDE Hunedoara, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara
„A fost o perioadă în care elevii din Călan, pe timpul iernii, învățau prin biserici sau alte spații. Pentru a remedia această anomalie, pentru ca școlarii din această zonă să revină acolo unde le era locul, în școli, Consiliul Județean Hunedoara a direcționat 4,016 milioane de lei pentru încălzirea școlilor din oraș.
Pentru închiderea gropii de gunoi, neconforme la momentul respectiv, s-au cheltuit două milioane de lei din bugetul județului cu scopul de a oferi locuitorilor un mediu mai curat și mai sănătos, dar și pentru a evita sancțiunile din partea Comisiei Europene din cauza neconformării la reglementările de mediu.
O altă prioritate pentru mine, Președintele Consiliului Județean Hunedoara, a fost curățarea sitului fostului combinat siderurgic și realizarea Parcului industrial, sens în care a trebuit să investim în alimentarea cu apă, asfaltarea drumurilor existente, construirea de drumuri noi. Dealtfel, pentru infrastructura rutieră din zona Călanului, Consiliul Județean Hunedoara a alocat aproape 20 de milioane de lei pentru întreținerea drumurilor județene și comunale.
Cât privește utilitățile publice este de notorietate faptul că în zona Călanului și comunele din jur valoarea lucrărilor de extindere a rețelei de apă și canalizare și modernizarea acestora a fost de 62 de milioane de lei, suportate de Consiliul Județean, tot cu cofinanțare de la județ a demarat și proiectul pe POS Mediu de aproape 12,5 milioane de euro derulat de Apa Prod în Călan, Grid, Sâncrai, Sântămăria de piatră, Bretea română, Mărtinești, Jeledinți, Sântămăria Orlea, Sânpetru, Bărăștii Hațegului, Săcel și Ciopeia.
Toate aceste date, pe alocuri seci, dar grăitoare, reprezintă portofoliul unui Consiliu Județean preocupat realmente de îmbunătățirea nivelului de trai în comunitatea pe care o administrează și o reprezintă”, scrie Mircea Ioan Moloț.
Peste 4 milioane de lei pentru învățământul din Călan
– Grup școlar O. Densusianu
– Școala generală clasele I-VIII
– Școala generală clasele I-IV
– Școlile generale din satele limitrofe
– Grădinița Voinicelul
635.000 de lei pentru lăcașele de cult din zona Călanului
Călan
– Parohia Ortodoxă Orașul Vechi
– Parohia Ortodoxă Orașul Nou
– Parohia Ortodoxă Strei Sângiorgiu
– Parohia Ortodoxă Crișeni
– Parohia Ortodoxă Grid
– Parohia Ortodoxă Nădăștia de sus
– Parohia Ortodoxă Valea Sângiorgiului
– Parohia Greco Catolică
– Parohia Romano Catolică
– Biserica Baptistă
– Biserica Penticostală
Sîntămărie Orlea
– Parohia Ortodoxă Sântămărie Orlea
– Parohia Ortodoxă Subcetate
– Parohia Ortodoxă Sânpetru
– Parohia Ortodoxă Ciopeia
– Parohia Ortodoxă Bucium Orlea
– Parohia Ortodoxă Bărăștii Hațegului
– Biserica Baptistă Bucium Orlea
– Biserica Baptistă Sânpetru
– Biserica Penticostală Sânpetru
Bretea Română
– Parohia Ortodoxă Ruși
– Parohia Ortodoxă Ocolișu Mare
– Parohia Ortodoxă Bretea Română
– Parohia Ortodoxă Gânțaga
Boșorod
– Parohia Ortodoxă Boșorod
Orăștioara de sus
– Parohia Ortodoxă Orăștioara de sus
– Parohia Ortodoxă Bucium
– Parohia Ortodoxă Ludeștii de jos
– Parohia Ortodoxă Ludeștii de sus
Mărtinești
– Parohia Ortodoxă Mărtinești
– Parohia Ortodoxă Jeledinți
– Parohia Greco Catolică Mărtinești
– Parohia Reformată Jeledinți
62.3596.390 de lei au fost alocați pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare în:
– Călan, Orașul Nou
– Călan, Orașul Vechi
– Strei Sângiorgiu
– Strei Săcel
– Ohaba Strei
comentarii