Încă o șosea se află în construcție în Ținutul Pădurenilor. Va avea 13 kilometri și va lega satele Cernișoara Florese și Vadu Dobrii. Lucrările la proiectul estimat la peste șase milioane de lei și finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, au început în 2019, iar până în prezent a fost realizat terasamentul noii șosele și podețele.
Urmează construcția rețelei de scurgere a apelor pluviale și asfaltarea. Drumul pornește de la intrarea în satul Cernișoara Florese, traversează așezarea din Ținutul Pădurenilor, pe valea Văleriței, iar de la celălalt capăt al satului începe un urcuș abrupt prin păduri.
Pentru a putea fi construit, au fost excavate mai multe porțiuni din versanți și au fost tăiați sute de copaci de pe marginea drumului. Noua pînă la vârful Muncelu (1.140 de metri), unde se intersectează cu DJ 687E Bunlia – Vadu Dobrii. Drumul Județean este, de fapt, un drum de pământ, impracticabil cu autoturismele.
#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}
/* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */
De la intersecția din vârf de munte mai sunt circa trei kilometri până în Vadu Dobrii, pe un traseu prin pădure, pe care șoferii îl pot parcurge cu mare dificultate.
Noua șosea va scurta cu circa 15 kilometri distanța parcursă dintre Hunedoara și Vadu Dobrii, chiar dacă ultimii trei kilometri, între Vârful Muncelu și Vadu Dobrii, vor rămâne la stadiul de drum de pământ. Ruta alternativă cea mai accesibilă este Hunedoara – Toplița – Lunca Cernii de Jos – Vadu Dobrii, de 60 de kilometri, din care ultimii 7 kilometri, între Meria și Vadu Dobrii, vor rămâne aproape impracticabili cu autoturismele.
Leave a Reply