Florian Cîţu susţine că site-ul IMM INVEST a fost atacat cibernetic. Probabil cu “flacăra violet” şi “pixelul albastru”

În mod normal, în această dimineață de la ora 10:00 ar fi fost posibil ca IMM-urile să se înscrie pe site-ul dedicat pentru a obține credite cu dobândă subvenționată. Acesta nu funcționează. Fondul de Garantare, într-un comunicat, vede un posibil atac cibernetic, iar Florin Cîțu pare că are suspiciuni despre cine e spate.

Vineri dimineață Dumitru Nancu, director general FNGCIMM, și Cristian Păun, președinte al Consiliului de Adminsitrație al Fondului au organizat o conferință online.

La început, Dumitru Nancu spunea că site-ul este blocat pentru că sunt 150 de cereri pe secundă. Ceva mai târziu a revenit și a spus: “M-a anunțat STS, a fost un atac.”

 

Fără probe, Cîţu vine cu acuzaţii pe Facebook:

 

„Probabil aceleasi personaje care arunca cu noroi in tot ceea ce face guvernul au atacat site-ul IMM INVEST. Nici eu si nici romanii onesti care au acum nevoie de aceste resurse nu ne asteptam la o asemenea ticalosie.”

Nicio problema. Continuam. Mergem inainte. Aflam cine este in spatele acestui atac si ii voi prezenta public.

De un lucru va asigur pe toti. Pe perioada cat site-ul nu functioneaza nu se inregistreaza nimeni in acest program.

Îi şi vedeţi pe Ciolacu, Ponta şi Tăriceanu băgând din greu la laptop să-i pună pe butuci site-ul lui Cîţu! 

Părerea specialiştilor este că avem de-a face cu „Minciuni si gogosi. Initial au anuntat ca inscrierile vor fi live la 09:30. De la 09:30 pana la 10:00 site-ul se incarca normal, dar inregistrarile nu mergeau (mesajul spunea ca nu e deschis procesul de inregistrare). La 10 fix a cazut complet si de atunci nu se mai incarca deloc. Nu sunt nici 10, nici 100, nici 150 de inregistrari pe secunda, si nu au fost niciodata. Nu s-a inscris nimeni. Site-ul a cazut datorita numarului de accesari. A cazut pentru ca hostul e slab si pentru ca API requesturile sunt prea multe. O vrajeala romaneasca.”

Fapt confirmat în parte (că nu există şi nu a existat nici un atac cibernetic) şi de un comunicat al Fondului de garantare.

 

Ce spune un comunicat al Fondului de Garantare:

 

“Portalul imminvest.ro a inregistrat o rata de inscriere de peste 200 aplicatii pe secunda inca din primele momente de la deschiderea aplicatiei, fiind intr-o crestere exponentiala. Ambele site-uri, www.fngcimm.ro si www.imminvest.ro au fost blocate la scurt timp de la deschiderea aplicatiei.

In etapa de dezvoltare si testare au fost verificate si validate atat conditiile de securitate, cat si conditiile functionale, in cazul unei sarcini ridicate. Toate aceste elemente ne ridica suspiciuni intemeiate privind un posibil atac cibernetic sofisticat. In acest moment, echipa de suport tehnic a aplicatiei depune toate eforturile pentru remedierea problemelor tehnice.

Echipele noastre fac eforturi deosebite pentru a remedia situatia si ii asiguram pe toti antreprenorii, ca in cel mai scurt timp, procesul de inscriere va fi reluat in parametri optimi.

Subliniem ca principiul de inscriere in program nu este, primul venit, primul servit, iar aplicatia va ramane deschisa pana la sfarsitul acestui an. De asemenea ii asiguram pe antreprenori ca suntem pregatiti sa lucram in regim de permanenta, pentru a procesa toate solicitarile primite in termenul promis.

Ne cerem scuze pentru neplacerile create si va asiguram de intregul nostru suport.”

Deci nici vorbă de atacuri cibernetice. Vrem şi noi ce se fumează la ministru în birou. Şi să lase minciunile pentru specialişti: Ponta, Orban, Ciolacu, Tăriceanu – oameni hârşiţi în domeniu.

LATER EDIT: Linişte TOTALĂ după prăbuşirea site-ului IMM INVEST – DIICOT nu s-a autosesizat şi nici nu a primit sesizare privind fapte informatice

Surse judiciare afirmă pentru STIRIPESURSE că până la momentul publicării acestei ştiri DIICOT nu a fost sesizată de vreo instituţie de resort privind prăbuşirea site-urilor Ministerului Finanţelor.

Concret, explică sursele citate, anchetatorii de la DIICOT nu s-au autosesizat pentru presupuse fapte de accesare nelegală a unui sistem informatic, dar nici autorităţi precum SRI, STS sau CERT-RO nu au sesizat până la acest moment potenţiale activităţi de hacking în ceea ce priveşte portalul de internet.

Aceleaşi surse spun că ministerul poate sesiza în mod legal incidentul context în care ar putea fi demarate cercetări.

Articol preluat de pe ziardehunedoara.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.