PARADA COSTUMELOR A SCOS DIN CASE ZECI DE DEVENI COSTUMAȚI, CARE S-AU PLIMBAT PE STRĂZILE URBEI

Prinți, prințese, vrăjitoare, zâne bune, cavaleri, domnițe și diferite personaje din desene animate au putut fi admirate pe străzile din municipiul Deva. Într-un decor de basm, creat de multicolora pătură de frunze, zeci de deveni au mărșăluit costumați, din Parcul Municipal Cetate, până în Piața Unirii, din fața primăriei.

Prima ediție a Paradei costumelor a fost un succes, participanții atrăgând privirile tuturor trecătorilor. Costumele lor haioase, sobre sau elegante au transformat pentru câteva ore o zi banală, într-una spectaculoasă. „Scopul paradei a fost să ne întâlnim cu toții și să ne bucurăm de comunitate din care facem parte. A fost un bun prilej să ne îmbrăcăm frumos, colorat sau să purtăm costume pe care în alte contexte nu putem să le folosim. O idee de bază, pot spune, a fost aceea de a interacționa unii cu ceilalți, pentru că, uneori, uităm să facem acest lucru atât de simplu și frumos”, a precizat Cătălin Hosu, președintele Asociației D.E.V.A. Asociația are un motto foarte sugestiv, „Istoria orașului o fac oamenii”. William Shakespeare spunea că „Lumea-ntreagă e o scenă și toți oamenii-s actorii”. Așa că, la „Parada costumelor”, devenii au avut posibilitatea de a se costuma în orice și-au dorit, indiferent că au fost costumele bunicilor sau ale eroilor din filmele preferate. „Eu am ales să fiu, în cadrul acestei parade a costumelor, Marilyn Monroe, celebra actriță. Împreună cu devenii, de la mic la mare, ne-am bucurat de o după-amiază frumoasă de toamnă, de o atmosferă de poveste. Am avut ocazia de a face cunoștință cu personaje istorice, de legendă, de film, de teatru, de roman”, a precizat Isabela Hașa, co-organizator al evenimentului.

Evenimentul a fost organizat de Asociația D.E.V.A., pornind de la ideea actriței Isabela Hașa. Parada a fost gândită în așa fel încât, prin acest proiect să fie marcați cei 750 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Deva.

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.