VÂNZĂTORII DIN PIAŢA AGROALIMENTARĂ ŞI TAXIMETRIŞTII DIN DEVA AU OBLIGAŢIA DE A PURTA MĂŞTI ŞI MĂNUŞI DE PROTECŢIE


Noi măsuri împotriva coronavirusului la Deva. Vânzătorii din piaţa agroalimentară a oraşului au obligaţia de a purta măşti şi mănuşi de protecţie. Acelaşi lucru este valabil şi pentru taximetrişti, care trebuie să dezinfecteze mijloacele de transport.

Începând de astăzi, 19 martie, fiecare vânzător din piaţa agroalimentară de pe raza municipiului Deva are obligaţia de a purta mască şi mănuşi de protecţie. De asemenea, produsele vor fi expuse la vânzare doar pe mesele puse la dipoziţie în piaţa centrală agroalimentară şi în piaţa en-gros, situată pe strada I.L.Caragiale, urmând a fi, totodată, protejate cu folie transparentă, conform hotărârii nr. 4 a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Deva. „În conformitate cu prevederile legale, se instituie în sarcina S.C. Telecerna S.R.L. obligaţia de a efectua, în termen de 48 de ore de la data comunicării prezentei, dezinfecţia incintei pieţei agroalimentare cu produse specifice aprobate de DSP Hunedoara”, se mai arată în document.

De asemenea, începând de astăzi, 19 martie, se suspendă activităţile de comercializare produse în cadrul pieţei Cioclovina, precum şi piaţa din zona M. Kogălniceanu, până la o dată ulterior comunicată. Poliţia Locală Deva va intensifica acţiunile de verificare în pieţele publice de pe raza municipiului Deva, pentru a evita expunerea produselor agroalimentare la vânzare pe jos. Tot de astăzi, se suspendă activităţile de servire şi consum ale produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nonalcoolice organizate în incinta pieţei agroalimentare, precum şi ale teraselor aparţinătoare, fiind permisă exclusiv activitatea de livrare a produselor, iar transportatorii autorizaţi sunt obligaţi să efectueze dezinfecţia mijloacelor de transport persoane/bunuri în regim de taxi, cu firme autorizate.
Dezinfecţia se va realiza zilnic, la finalul programului de lucru, iar documentele care atestă realizarea activităţii de dezinfecţie vor fi disponibile pentru control. Transportatorii autorizaţi în regim de taxi/închiriere vor respecta restricţia transportului unei persoane, maximum două persoane, numai pe locurile din spate. Potrivit aceleiaşi hotărâri, conducătorii autovehiculelor care execută activităţi de transport persoane/bunuri în regim de taxi pe teritoriul municipiului Deva sunt obligaţi să poarte mască şi mănuşi de protecţie, atât pentru protecţia personală, cât şi pentru protejarea cetăţenilor pe care îi transportă.

Sursa foto: orasuldeva.ro

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.