ACUZAȚII: SINDICATELE DE LA TERMOCENTRALA MINTIA CER MĂSURI PENTRU PROTEJAREA SALARIAȚILOR DE INFECTARE CU CORONAVIRUS

ACUZAȚII: Sindicatele de la Termocentrala Mintia cer măsuri pentru protejarea salariaților de infectare cu coronavirus

Sindicaliștii de la Termocentrala Mintia acuză conducerea Societății Complexul Energetic Hunedoara SA, dar și ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri că „refuză promovarea unui set de măsuri care să împiedice răspândirea coronavirusului (COVID -19) în rândul salariaților care deservesc termocentrala”.

Organizaţiile sindicale din cadrul Termocentralei Mintia sesizează public Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Guvernul României şi Instituţia Prefectului Judeţul Hunedoara cu privire la faptul că atât conducerea Societăţii Complexul Energetic Hunedoara S.A. cât şi ministrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri refuză promovarea unui set de măsuri care să împiedice răspândirea coronavirus ( COVID-19) în rândul salariaţilor care deservesc această termocentrală (…) Pentru a veni în sprijinul angajatorului, organizaţiile sindicale din cadrul Termocentralei Mintia au propus ca primă măsură împotriva răspândirii coronavirus în rândul salariaţilor, pe durata stării de urgenţă în vederea funcţionării în siguranţă a centralei precum şi pentru asigurarea continuităţii funcţionării acesteia, se va consemna la domiciliu sau reşedinţă salariaţii în funcţie de necesitate, aceştia fiind la dispoziţia angajatorului cu posibilitatea de a dispune în orice moment reânceperea activităţii. Acolo unde este posibil, salariaţii vor desfăşura munca la domiciliu sau reşedinţă. Scopul consemnării la domiciliu este asigurarea rezervei de personal în cazul apariţiei unor cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus”, se arată într-un comunicat transmis de sindicaliști.

Această măsură creşte riscul contaminării salariaţilor termocentralei”

Sindicaliștii arată cu degetul înspre conducerea CH Hunedoara pentru că a trimis în concediu de odihnă, prin rotaţie, o parte din personalul termocentralei și au cerut stabilirea unor reguli clare de limitare a contactelor între salariaţi. „Aceste propuneri au fost înaintate conducerii S. CEH S.A. şi ministrului MEEMA, însă nu au fost acceptate”, susțin sindicaliștii.

Contrar prevederilor Decretului 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, conducerea S. CEH S.A. a trimis în concediu de odihnă, prin rotaţie, o parte din personalul termocentralei, fapt ce permite salariaţilor aflaţi în concediu să intre în contact cu mai multe persoane şi împiedică păstrarea acestora la dispoziţia angajatorului în izolare la domiciliu/reşedinţă. Această măsură creşte riscul contaminării salariaţilor termocentralei la revenirea din concediu a celorlalţi, lucru ce pune în pericol siguranţa Sistemului Energetic Naţional şi indirect a Sistemului de Sănătate în România”, se mai arată în același comunicat.

În final, sindicaliștii solicită intervenţia de urgenţă a autorităţilor statului cu atribuţii în domeniu, pentru aplicarea unui set de măsuri care să asigure sănătatea angajaţilor, realizarea stocurilor de combustibil care să permită funcţionarea centralei pe termen lung, precum şi materialele igienico- sanitare şi dezinfectanţi.

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.