Hunedoara la a doua victorie, Deva la a patra înfrângere la rând

LPS Cetate şi CS Hunedoara au oferit un joc dinamic, disputat, în care oaspeţii au avut până la urmă câştig de cauză, impunându-se cu 2 – 1.

Hunedoara a controlat tactic prima repriză, în care şi-a asigurat un avantaj de două goluri. Cetate a revenit puternic după pauză, a redus diferenţa, dar nu a mai avut suflu pentru egalare în ciuda ocaziilor avute pe final de meci.

În urma acestui rezultat Hunedoara a urcat în clasament pe locul 9, la doar trei puncte de locul al doilea, în timp ce Deva rămâne pe 14, la trei puncte de locul 11 salvator.

Deschidere de scor la prima fază a meciului

Nu trecuseră nici 30 de secunde de la startul partidei când Hunedoara a înscris primul gol. După lovitura de începere Iacob a făcut o cursă pe partea dreaptă, a pătruns în suprafaţa de pedeapsă şi a şutat de la 15 metri lateral la colţul lung, fără reacţie în apărarea Devei. Cetate a replicat cu un corner executat de Tătulea, mingea a ajuns la Marton şi acesta a reluat din cinci metri direct în Raţ. Au mai fost un şut peste poartă a lui Bîrzan din lovitură liberă de la 25 metri, un cap pe lângă poartă a lui Jude după centrarea din lovitură liberă a lui Tătulea şi o preluare greşită a lui Roncea în careul advers. Nu a fost 1 – 1, s-a făcut 0 – 2 în minutul 28. Acelaşi inepuizabil Iacob a mai făcut o cursă pe dreapta, a centrat, balonul a ajuns la Bloj, care de la 20 de metri lateral stânga a trimis imparabil în poarta lui Manea.

Cetate a mai avut o oportunitate de a marca prin Roncea, care a reluat cu capul peste transversală centrarea lui Doboş. De partea cealaltă, oaspeţii au încercat să dea lovitura de graţie cu un al treilea gol. S-au opus însă Doboş, care s-a repliat pe partea dreaptă a apărării sale ca să stopeze un contraatac periculos al lui Burlacu, şi Bogdanovici, care s-a descurcat bine într-o situaţie periculoasă de unu la unu cu Vasinc. Prima parte s-a încheiat cu o lovitură liberă a lui Ţoiu de pe stânga la care Roncea a trecut pe lângă minge şi balonul a poposit în braţele lui Raţ.

Dominare deveană după pauză

Repriza a doua a avut un alt aspect, cu Cetate nemaiavând nimic de pierdut şi atacând mereu în căutarea golului. Lupu a trimis pe lângă poartă din 6 metri balonul centrat de Chivu, Bîrzan a scăpat singur cu portarul şi din zece metri a încercat o „scăriţă” ghicită de Raţ şi scoasă în corner de portarul hunedorean, iar Marton, bine servit de Lupu, a şutat din 16 metri pe lângă poartă. Acelaşi Marton a scăpat în careul advers în poziţie centrală şi a fost faultat fără dubii de Scarlat. Ţoiu a transformat impecabil penaltyul acordat Devei în min. 58 şi jocul a devenit brusc mult mai interesant în ultima jumătate de oră.

La un minut după acest gol Burlacu a încercat un şut de la distanţă, dar a fost pe mijlocul porţii şi Manea a reţinut. A urmat o mare ratare a lui Marton, care singur la 15 metri de poartă a şutat slab şi Raţ a prins fără probleme. Alt şut al lui Marton de la 25 de metri s-a oprit în blocajul advers, Robert Cristian a bătut o lovitură liberă din colţul careului mare direct pe poartă dar Manea nu a putut fi surprins. Scarlat a rezolvat bine la marginea careului propriu în faţa a doi adversari, iar Marinca a trimis un şut de la distanţă prins de Manea.

Finalul de meci a aparţinut în totalitate devenilor. Marton a reluat cu capul din 10 metri pe lângă poartă balonul centrat de Doboş, Cocan a şutat bine de la 14 metri şi Raţ a parat spectaculos, iar Roncea a expediat două şuturi, unul peste poartă, iar celălalt de la 35 de metri, pe jos, respins de acelaşi Raţ. Tot portarul Hunedoarei a avut ultimul cuvânt în cel de-al patrulea minut de prelungiri, când a ieşit la 16 metri pentru a prinde o centrare periculoasă şi a păstrat scorul favorabil echipei sale.

Cetate Deva – CS Hunedoara 1 – 2 (0 – 2)

Cetate: Manea – Kelemen, Jude, Bogdanovici, Doboş – Bîrzan, Ţoiu, Roncea – Lupu (min. 82 Cocan), Marton, Tătulea (min. 30 Chivu). Antrenor Ştefan Nanu

CS Hunedoara: Raţ – Cr. Creciunesc, Ionică, Kovacs, Scarlat – Marinca, R. Cristian (min. 84 Radicof) – Iacob (min. 89 Kocsis), Burlacu (min. 74 Bobină), Bloj – Vasinc (min. 72 Licu). Antrenor Raul Spătaru

Au marcat: Iacob (min. 1), Bloj (min. 28), Ţoiu (min. 58 penalty)

 

Ştefan Nanu: „Au fost două reprize diferite. În prima am comis două greşeli pe pasă lungă, la mingea a doua, iar ei au ştiut cum să profite şi ne-au înscris două goluri. Am făcut o primă repriză proastă, chiar foarte proastă. S-a văzut absenţa lui Radak (n. red: suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene) din primul 11, din punctul meu de vedere el a fost cel mai bun om din apărare în meciurile de până acum. A şi venit primul gol prea repede, iar jucătorii mei au acuzat şocul. Sunt şi foarte tineri, sunt mulţi copiii în echipă şi nu pot să fiu supărat pe ei. Trebuie să avem răbdare, pentru că valoare există, ştiţi cum s-a format această echipă, cu două săptămâni înainte de începerea campionatului.
La pauză am discutat cu ei, le-am spus cum să joace pe respingere, le-am explicat că trebuie să punem mingea jos şi băieţii au înţeles. În repriza a doua am fost peste ei, ne-am şi creat destule situaţii de a înscrie. A fost acea încercare de „scăriţă” a lui Bîrzan din minutul 30, a mai scos şi Raţ câteva mingi grele, Cocan şi Marton au avut şi ei ocazii bune de a înscrie. Din păcate jucăm fără vârf de atac. Toată admiraţia pentru Marton, la 19 ani a alergat, s-a zbătut, dar nu are experienţă. Îmi recunosc greşeala, trebuia să încep cu Chivu. L-am preferat pe Tătulea, pentru că e hunedorean, a jucat la Hunedoara, m-am gândit că o să arate ambiţie pe teren. I-am dat şansa azi, nu a profitat de ea, de aceea l-am înlocuit în minutul 30. Chivu a fost mult mai util, cu centrări în gura porţii.

Ne aşteaptă acum două meciuri în deplasare, la Cermei şi la Timişoara, din care trebuie să aducem puncte, pentru că s-au adunat deja patru etape la rând fără punct obţinut.”

 

Raul Spătaru: „Desigur că ne-am dorit victoria astăzi, la fiecare meci ne dorim victoria. Sunt bucuros că am obţinut cele trei puncte şi ne-am atins obiectivul. Am făcut un joc bun, mai ales în prima repriză. În repriza a două ei ne-au dominat teritorial, au avut şi ocazii. Avem o echipă tânără, media de vârstă e undeva la 22 de ani, sper să creştem de la joc la joc. Să nu uităm nici că ne-au venit mulţi jucători noi în această vară, care au trebuit integraţi în echipă. Mă bucur că am mai recuperat din jucătorii accidentaţi. Marinca, de exemplu, a jucat astăzi după un singur antrenament. Păcat doar că arbitrajul a stricat jocul

Chiar şi cu această victorie nu putem sta liniştiţi. Este o serie foarte echilibrată, am mai spus-o, dacă pierzi două meciuri la rând ajungi pe locul 15, pe când dacă le câştigi eşti în primele cinci. Cu victorie la Timişoara noi eram acum pe locul trei. Etapa viitoare jucăm acasă cu Chişineu Criş, un meci greu, vom întâlni o echipă matură.”

 

Etapa 10, rezultate

LPS Cetate Deva – CS Hunedoara 1 – 2
ACS Poli Timişoara – Gloria Lunca Teuz Cermei 1 – 2
CSC Dumbrăviţa – Gilortul Târgu Cărbuneşti 6 – 0
Crişul Chişineu Criş – Flacăra Horezu 1 – 0
Fortuna Becicherecu Mic – U Craiova 1948 SA 0 – 2
Progresul Pecica – ACSO Filiaşi 4 – 0
CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Şoimii Lipova 2 – 2
Viitorul Dăeşti – Naţional Sebiş 1 – 3

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1536585829504-0’); });

Tags

Articol preluat de pe glasul-hd.ro