ALEGERI ACADEMICE: SORIN MIHAI RADU A FOST REALES RECTOR AL UNIVERSITĂȚII PETROȘANI

Alegeri academice: Sorin Mihai Radu a fost reales rector al Universității Petroșani

Au fost alegeri interne la Universitatea Petroșani. Doi profesori ai prestigioasei instituții de învățământ superior din Valea Jiului și-au disputat funcția de rector. La finele votului, prof. univ. dr. ing.  Sorin Mihai Radu a fost reales, pentru al doilea mandat consecutiv, în funcția de rector al Universității Petroșani.

Alegerile s-au desfășurat astăzi, 25 februarie, iar la procesul de vot au fost înscrise 162 de persoane, dintre care 140 au fost cadre didactice și 22 de studenți. În urma exprimării votului, prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Radu a fost reales rector al instituției de învățământ superior cu 93 de voturi, în vreme ce, contracandidatul său, prof. univ. dr. ec. Eduard Edelhauser, a obținut 61 de voturi. Patru voturi au fost anulate.

În primul rând, le mulțumesc tuturor colegilor, cadre didactice, care au venit, astăzi, să își exprime votul. Mulțumesc, de asemenea, studenților care au participat la vot. Mă bucur că au ales continuitatea și înseamnă că de aceea m-au reales în funcția de rector. Au ales continuitatea însemnând că, probabil, ceea ce am făcut împreună cu echipa managerială și cu colegii, cadre didactice, și tot colectivul universității am făcut bine în acești patru ani. Sunt foarte multe programe și proiecte pe care le-am început și au gândit că trebuie continuate”, a declarat, la finele procesului de vot, pentru cotidianul “Servus Hunedoara”, prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Radu, rectorul Universității Petroșani.

Alegeri academice: Sorin Mihai Radu a fost reales rector al Universității PetroșaniProf. univ. dr. ing. Sorin Mihai Radu este rector al Universității Petroșani din anul 2016, când a fost ales să ocupe această înaltă funcție. Înainte, a fost profesor universitar, director al Departamentului de Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi, și membru al Biroului Senatului Universității din Petroșani. Autor și coautor a 17 cărți, 238 publicaţii ştiinţifice la conferinţe sau reviste ştiinţifice, 115 lucrări ştiinţifice publicate în volumele conferinţelor internaţionale sau în publicaţii şi reviste de circulaţie internaţională indexate ISI și în baze de date, acesta a fost director la 36 granturi naționale și internationale (COPERNICUS, MENER, CEEX, Inova-re, Parteneriate, CORDIS) și contracte ştiinţifice, membru în alte 42 contracte știintifice cu parteneri economici sau granturi de cercetare, dar și membru al Academiei de Științe Naturale a Federației Ruse, Secția Mine și Metalurgie din 2006, membru al Academiei de Mine a Ukrainei din 2007, al Academiei de Transporturi a Ukrainei din 2009, precum și a șase asociații tehnice naționale și internaționale. Recenzent la șase reviste (publicații) tehnice de specialitate din S.U.A., Polonia, Republica Cehă și România, pe parcursul anilor, prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Radu a primit mai multe distincții și medalii, în anul 2017 acordându-i-se înaltul titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Internaţionale de Management, IMINOVA, Chişinău, Republica Moldova.


Alegeri academice: Sorin Mihai Radu a fost reales rector al Universității PetroșaniUniversitatea din Petroșani are o lungă și frumoasă tradiție, fiind continuatoarea „Școalei de Ponți și Șosele, Mine și Arhitectură” care a funcționat în București din anul 1864, iar din anul 1948 la Petroșani pentru început sub numele de Institutul Cărbunelui. După anul 1990, prin diversificarea domeniilor și specializărilor universitare, Institutul de Mine din Petroșani a devenit Universitatea Tehnică (1991) iar mai apoi Universitatea din Petroșani (1995). Având drept fundament această puternică tradiție universitară și prestigiul de care se bucură în țară și în strnătate, Universitatea Petroșani asigură astăzi condițiile necesare pentru ca studenții săi să dobândească o înaltă calificare în multe și variate domenii, pregătirea desfășurându-se la toate formele de învățământ. Formarea profesională a specialiștilor se realizează în cadrul a trei facultăți: Facultatea de Mine, Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică și Facultatea de Științe. Din anul 1948 și până astăzi, la Universitatea din Petroșani au absolvit peste 40.000 de ingineri, subingineri, economiști, sociologi, matematicieni sau institutori.
De precizat că, Universitatea din Petroșani are încheiat parteneriate de colaborare cu mari instituții de învățământ superior din Europa și nu numai. Totul, cu scopul de a crește și mai mult gradul de vizibilitate al prestigioasei universități din Valea Jiului, în mediul academic.

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.