SUSPICIUNI INFIRMATE! Cei doi hunedoreni, care au fost verificați de coronavirus, SUNT SĂNĂTOȘI. Manager spital: „Pacienții vor fi lăsați să meargă la domiciliu, unde vor sta în izolare timp de 14 zile

Cei doi hunedoreni care s-au prezentat, în această dimineață, la unitatea sanitară din Vulcan, vor fi lăsați să plece acasă. Aceștia au venit ieri din Italia, iar în urma isteriei legate de coronavirus, oamenii au decis să meargă la spital. Italia are cea mai mare incidență a virusului mortal din Europa, iar patru persoane au murit în ultimele zile. 

Oamenii vor sta în izolare la domiciliu, timp de 14 zile, pentru a fi, totuși, monitorizați de medicul de familie. Aceștia sunt clinic sănătoși, nu prezintă niciun simptom și s-au prezentat în Urgență cu măști pe fețe, pentru a proteja restul oamenilor.

„Lucrurile stau în felul următor: soț și soție, în jur la 40 de ani, veniți din Italia ieri după-amiază, la orele 16. Au intrat în țară pe la Timișoara, unde au fost testați pentru febră, care a ieșit negativ și au fost lăsați să vină la domiciliu. Au văzut la televizor ce se întâmplă și au decis să meargă la spital. Noi având secție de boli infecțioase, s-au prezentat la noi. Ei vin dintr-un oraș care nu face parte din cele 11 orașe, ce sunt pe lista dată de Ministerul Sănătății, ca fiind orașe incriminate, cu potențial risc de contaminare. Deci nu au venit dintr-unul dintre aceste orașe. Ca atare, nu se impune instituirea unei carantine. De altfel, ei sunt sănătoși, în momentul examinării nu au prezentat simptomatologie de niciun fel. Au fost testați și pentru virusurile gripale obișnuite și testele au ieșit negative. Ca atare, pacienții vor fi lăsați să meargă la domiciliu, unde vor sta în izolare, timp de 14 zile. Li se va elibera concediu medical din Urgență, cinci zile, după care, prin medicul de familie – noi am luat legătura cu DSP, pentru a armoniza desfășurarea activității – li se va prelungi concediul medical până la împlinirea celor 14 zile.  Vor fi monitorizați la domiciliu de medicul de familie. Pacienții sunt din Lupeni”, a declarat dr Cătălin Popa, managerul Spitalului municipial Vulcan.

Articol preluat de pe ziardehunedoara.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.