Derby judeţean pe stadionul „Cetate”

Singurele două reprezentante ale judeţului în liga a treia de fotbal se întâlnesc vineri la Deva, începând cu ora 15.

Partida dintre LPS Cetate Deva şi CS Hunedoara contează pentru etapa a zecea din seria a patra. Din păcate, ambele echipe sunt în criză de puncte şi ocupă poziţii din jumătatea inferioară a clasamentului, situaţie deloc diferită faţă de cea din sezonul trecut.

Iată şi cifrele de la care pleacă confruntarea dintre cele două formaţii hunedorene. Gazdele ocupă locul 14, cu 8 puncte, două victorii, două egaluri şi cinci înfrângeri, 7 goluri marcate şi 13 primite. Oaspeţii sunt pe locul 10, cu 12 puncte, patru victorii şi cinci înfrângeri, 16 goluri marcate şi 18 primite.

Nici în ceea ce priveşte bilanţul meciurilor de acasă pentru Deva şi al celor din deplasare pentru Hunedoara lucrurile nu stau deloc strălucit în ceea ce le priveşte. Cetate a susţinut patru jocuri pe teren propriu şi a câştigat unul singur, 2 – 0 Gilortul. În rest a înregistrat trei înfrângeri, cu Ghiroda, Sebiş şi Craiova. Hunedoara a evoluat de cinci ori în deplasare şi a învins o singură dată, 2 – 1 la Filiaşi. A pierdut în patru rânduri la Dăeşti, Lipova, Horezu şi la Timişoara cu ACS Poli.

Se anunţă o luptă acerbă pentru puncte

Moralul este mai bun în tabăra vizitatorilor înaintea întâlnirii de astăzi. Elevii lui Raul Spătaru au învins în etapa trecută pe Gloria Lunca Teuz Cermei cu 3 – 1 şi au rupt o serie negativă de trei eşecuri consecutive, graţie golurilor lui Cristian, Vasinc şi Iacob. De partea cealaltă, trupa lui Ştefan Nanu vine tot după trei partide pierdute la rând, odată cu acel 0 – 1 înregistrat la Horezu cu Flacăra în runda precedentă.

O veste bună – pentru Cetate în particular şi pentru fotbalul din judeţ în general – este că Andrei Iana a fost titular în „dubla” amicală pe care Naţionala U-18 a României a susţinut-o în compania selecţionatei similare a Slovaciei. Din păcate, la primul joc Iana s-a accidentat la mână şi a părăsit terenul în minutul 18.

Revenind la jocul de astăzi să reamintim formaţiile folosite în runda precedentă de cei doi antrenori, Ştefan Nanu respectiv Raul Spătaru:

Cetate Deva (0 – 1 cu Flacăra Horezu): Manea – Kelemen, Radak, Jude, Tătulea – Ţoiu, Paşcu (min. 40 Cocan), Bîrzan (min. 75 Chivu) – Iana (min. 80 Marton), Lupu, Roncea.

CS Hunedoara (3 – 1 cu Gloria LT Cermei): Raţ – Scarlat (min. 62 Kocsis), Kovacs, Ionică, Cr. Creciunesc – Iacob, Marinca (min. 70 D. Chelemen), D. Creciunesc, Bloj (60 Ciucurescu) – R. Cristian, Vasinc (min. 82 Licu).

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1536585829504-0’); });

Tags

Articol preluat de pe glasul-hd.ro