Un inginer devean a câștigat Bursa Salonului Auto București pentru o invenție în industria maşinilor electrice

Inginerul devean Romeo Cătălinoiu a fost desemnat câștigătorul concursului de idei inovative pentru industria auto BURSA Salonului Auto București (SAB) pentru o invenție care permite creşterea autonomiei maşinilor electrice cu 30%.

Romeo Cătălinoiu s-a înscris în concurs cu un reductor cu raport de transmisie variabil autoadaptiv pentru autoturismele cu propulsie electrică. Inginerul devean, de 49 de ani, a fost alest dintre cei peste 20 de participanți care și-au înscris invențiile și inovațiile în competiție. O comisie formată din experți în domeniul auto şi reprezentanţi ai organizatorilor au ales cea mai impresionantă invenție i-a acordat lui Romeo Cătălinoiu marele premiu Bursa SAB “Propulsăm viitorul”, în valoare de 10.000 de lei.
”Proiectul este un reductor mecanic cu raport de transmisie variabil auto adaptiv, este destinat să echipeze autoturismele cu motor electric și are rolul de a reduce consumul de energie electrică. Sper sa realizăm împreună un produs de care să fim mândri și să îl putem valorifica”, a declarat inventatorul devean.

Noutate și utilitate

Romeo Cătălinoiu vrea să meargă mai departe cu inovația lui și să investească banii în perfecționarea acestui produs. ”Este o sumă pe care o să încerc să o investesc în realizarea acestei idei, adică mă ajută la brevetarea ei și încet, încet să o pot pune în practică”, spune Romeo Cătălinoiu.
Criteriile care au stat la baza evaluării propunerilor au fost noutatea și specificul produsului, aplicabilitatea acestuia în viața de zi cu zi, gradul de utilitate şi posibilitatea de comercializare şi realizare în serie. ”Reușim să punem umărul și să sprijinim încă un inventator român. Pentru asta am gândit acest proiect, și îl susținem pe mai departe. Îi doresc să îl breveteze cât mai repede și să citim despre el în presa de specialitate”, susține Albert Kiss, organizator SAB.
Concursul Bursa SAB ”Propulsăm viitorul” s-a aflat la cea de a șasea ediție. Câștigătorul bursei a fost desemnat de Salonul Auto București și Fundația “Dan Voiculescu”. Salonul Auto București a avut loc în perioada 10 – 20 octombrie anul acesta, la ROMEXPO.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1536585829504-0’); });

Articol preluat de pe glasul-hd.ro