FOTO: “JOCURILE SPECIAL OLYMPICS DOWN RETEZAT 2019”. ENTUZIASM ȘI BUCURIE, LA CENTRUL DE PEDAGOGIE CURATIVĂ SIMERIA

Atmosferă minunată, astăzi, la Centrul de Pedagogie Curativă Simeria, unde s-au desfășurat “Jocurile Special Olympics Down Retezat 2019”, eveniment ajuns la ediția cu numărul 29. Aproximativ 180 de copii și tineri, cu dizabilități, din opt județe ale țării, s-au bucurat împreună și au petrecut momente deosebite.

Competiția, în desfășurarea căreia s-au implicat, cu multă dăruire, mai mulți oameni, a avut o participare peste așteptări. Sportivi din județele Alba, Caraș-Severin, Bistrița -Năsăud, Mureș, Timiș, Gorj, Vâlcea și Hunedoara, au sosit, de dimineață, la Centrul de Pedagogie Curativă Simeria.

Cum vremea a fost frumoasă, organizatorii au decis ca probele concursului să se desfășoare în aer liber. Astfel, timp de câteva ore, sportivii s-au întrecut, cu mult elan și siguri pe ei, în patru probe diferite. Indiferent că a fost vorba despre atletism, baschet, tenis de masă sau tir cu arcul, copiii au demonstrat, și de această dată, că își pot depăși limitele și că sunt adevărați învingători.

Alături de sportivi au fost, ca de obicei, voluntarii. Cu toții s-au implicat, trup și suflet, pentru ca totul să iasă „ca la carte”, iar copiii să fie fericiți.A fost un entuziasm general. Toată lumea s-a bucurat. Sportivii s-au îmbrățișat, cu drag și mare emoție, la revederea celor cu care, în timp și în urma participării și la edițiile anterioare, au legat adevărate prietenii. Cei care au participat pentru prima dată au fost foarte încântați de atmosferă și au spus că vor reveni de fiecare dată când vor fi invitați”, a declarat Mariana Niță, profesor psihopedagog la Centrul de Pedagogie Curativă Simeria și inițiatoarea activităţilor „Special Olympics” în judeţul Hunedoara.

 

Premii pentru toată lumea

Acordarea premiilor a fost momentul cel mai emoţionant, stârnind zâmbete și bucurie pe chipurile tuturor sportivilor participanți. Așa cum se știe, spre deosebire de alte competiții, la „Special Olympics” toată lumea este răsplătită pentru efortul depus.  Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) Hunedoara a oferit cupe, diplome și medalii, de care copiii și tinerii s-au bucurat enorm. Fundația “Special Olympics România” a oferit tricouri și diplome voluntarilor. Clubul Lions Sarmizegetusa Deva a adus peste 200 de pachete cu mâncare, oferite sportivilor. Voluntari au fost elevi și cadre didactice de la Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara, iar „Salvital” Hunedoara a asigurat asistența medicală pe toată durata desfășurării competiției. 

Profesorul psihopedagog Mariana Niță, de la Centrul de Pedagogie Curativă Simeria, a adus mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurare a competiției. „Ca și inițiator de proiect și mână forte în organizare, sunt foarte mulțumită de contribuția cadrelor didactice, a voluntarilor, a sportivilor. Chiar a fost un eveniment reușit, de care s-a bucurat toată lumea, și doresc să mulțumesc tuturor”, a mai spus Mariana Niță, profesor psihopedagog la Centrul de Pedagogie Curativă Simeria și omul din spatele Jocurilor Special Olympics în județul Hunedoara.

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.