BOMBĂ POLITICĂ. Senatoarea PNL Carmen Hărău a votat pentru căderea Guvernului Orban. Liberala neagă informația și spune că e victima unei înscenări

Snatoarea PNL Carmen Hărău ar fi votat pentru moţiunea de cenzură, contribuind, astfel, la efortul PSD de a demite Guvernul Orban. Momentul a fost văzut de alți colegi parlamentari, care monitorizau derularea votului, inclusiv de senatorul PSD din Valea Jiului Cristian Resmeriță. Acesta susține că a văzut cu propriii ochi felul în care a votat liberala Carmen Hărău. 

„Am văzut cu ochii mei, am fost acolo. Eu am descoperit, eu mi-am dat seama. Pe site-ul Camerei Deputaților, că acolo se filmează absolut tot, ne veți vedea pe toți cum am votat. Nu doar pe mine sau pe doamna senator. Am văzut cu ochii mei, dar nu mă interesează de ce a votat dânsa așa. M-au sunat alți ziariști să mă întrebe dacă este vorba despre vreun transfer la PSD, le-am spus că nu pot să accept așa ceva. De ce și-a dat votul în acest fel este treaba ei”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță. 

După ce senatoarea Carmen Hărău a votat, în sală au izbucnit urale din partea celor de la PSD, în timp ce liderii PNL din Senat o întrebau de ce a votat împotriva Guvernului.

Cu toate acestea, Carmen Hărău neagă vehement că a votat pentru moțiunea de cenzură, spunând că este victima unei înscenări pusă la cale de rivalii politici de la PSD. 

„Nici gând și poveste. Eu am votat cu bilele la vedere. Am înregistrarea. Am votat împotriva moțiunii. Îndată ce am băgat bilele în urnă, domnul Resmeriță și cu alți 15 colegi s-au pus pe aplaudat. M-au blocat, am înțepenit când i-am văzut. «Bravo, doamna Hărău! Ați votat cu noi!» Norocul meu că nu am căzut din picioare, că nu m-a luat cu leșin. Că era Fenechiu, liderul de grup (n.r. grupul senatorilor PNL) de la Senat, și a venit și m-a luat de umeri și a zis: că doar nu v-ați speriat. Asta facem, urmărim votul. Deci, este o mizerie cum nu mi-am imaginat că mi se poate întâmpla. Eu am votat, ei s-au pus pe aplaudat. Toată lumea s-a uitat cine a votat, cum a votat, ce a făcut. Povestea a pornit în acest fel… Nu a fost un procedeu atipic, îi aplauzi pe cei din tabăra opusă, care votează cu tine. Și ăștia s-au pus pe aplaudat. Era să cad din picioare. Cum să votezi cu bilele la vedere împotriva Guvernului tău? În sfârșit, asta-i situația, trebuie să trec și prin așa ceva”, a declarat Carmen Hărău. 

Senatoarea Carmen Hărău nu ar fi la prima „abatere” împotriva Guvernului liberal. Zilele trecute, aceasta a votat împotriva deciziei Guvernului Orban de a amâna majorarea alocațiilor pentru copii, până în luna august. Astfel, Carmen Hărău a fost singurul membru PNL care a votat în acest fel, restul colegilor din partid fiind de acord cu decizia Executivului. 

 

 

Articol preluat de pe ziardehunedoara.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.