SRILANKEZII DIN DITRĂU, DORIȚI ȘI LA DEVA. PATRONUL UNEI PIZZERII DIN BURICUL ORAȘULUI: „I-AȘ FI ANGAJAT ÎN ORICE CLIPĂ”

Patronul unei pizzerii, aflată în centrul municipiului Deva, s-a oferit să-i angajeze pe cei doi muncitori din Sri Lanka, de la brutăria din localitatea Ditrău, județul Harghita, izgoniți de localnici. Impresionat de cazul celor doi srilankezi înjosiți, Marius Sanfirișca și-a manifestat dorința să-i angajeze „în orice clipă” la pizzeria pe care acesta o deține în reședința județului Hunedoara.

Marius Sanfirișca, proprietarul pizzeriei din Deva, și-a prezentat, pe contul său de pe rețeaua de socializare, intenția de a-i angaja pe cei doi brutari srilankezi, alungați de localnicii din Ditrău. “Am nevoie, la Deva, de ei, la o pizzerie, Pizzeria Veneția. Acelor străini le place munca, de ce nu se duc și cei din acel sat să muncească… ori le place să trăiască din ajutoare sociale…munca este grea… pentru unii”, a scris, pe Facebook, acesta. Ulterior postării, Marius Sanfirișca spune că a reușit să ia legătura cu administratorii brutăriei din Ditrău, care au hotărât, între timp, să-i păstreze pe cei doi muncitori srilankezi. „Este adevărat! I-aș fi angajat și ieri, și astăzi, și în orice clipă. Am luat legătura, duminică, cu administratorii de acolo, de la brutărie. Mi-au spus că, până la urmă, au luat decizia ca cei doi muncitori să rămână la ei, la brutărie (…) În primul rând, m-a impresionat cazul, iar în al doilea rând, vreau să vă spun că este un vid foarte mare de forță de muncă. Efectiv, nu are cine să muncească. Cei care au cât de cât dorința și au multe lucruri de înfăptuit, în sensul susținerii unei familii, pleacă în afara țării, pentru că nu se descurcă aici. În atare condiții, nu ai cu cine. Chiar mi-aș fi dorit ca cei doi srilankezi să vină la noi, la pizzerie. Realmente, am nevoie și la acest moment de angajați, dar, uite că, nu avem de unde”, a declarat Marius Sanfirișca, contactat telefonic de redactorii „Servus Hunedoara”.

“Piumal a plâns, era foarte trist”

Cazul de la Ditrău a pus pe jar o țară întreagă. Tensiunilor locale au escaldat mult, în ultimele zile. Cei doi brutari srilankezi, Piumal și Amahinda, au aflat din presă despre tot scandalul în mijlocul căruia se află. Ei s-au arătat foarte afectați de tot ceea ce s-a întâmplat și unul dintre ei chiar a plâns. “Piumal a plâns, era foarte trist, a aflat de la ştiri că cea mai mare problemă este culoarea pielii lor”, a povestit, în presa națională, directoarea brutăriei de la Ditrău. În urma mediatizării intense a cazului, cei doi srilankezi au primit oferte de muncă din mai multe locuri din țară.

Scandalul, iscat la Ditrău a ajuns și în presa internațională. Recent, o publicație din Elveția a scris despre cazul celor doi muncitori din Sri Lanka și furia unei părți a localnicilor din Ditrău, revărsată asupra lor.

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.