Anul nou a început în forță în comuna hunedoreană Râu de Mori. Administrația publică locală a reluat o parte dintre investițiile demarate. Astfel că, la acest moment, potrivit primarului localității Niculiță Mang, se lucrează din plin, având în vedere vremea favorabilă, la rețeaua de canalizare din cinci sate ale frumoasei comune de la poalele Retezatului. Este vorba despre o lucrare de anvergură care vizează rețeaua de canalizare din satele aparținătoare Râu de Mori, Ostrovel, Brazi, Suseni și Valea Dâljii.
“Se lucrează, în momentul de față, la canalizarea din satele menționate. De asemenea, ne aflăm pe ultima sută de metri pentru demararea, după topirea zăpezii, a lucrărilor la două proiecte importante în ceea ce privește Râușor”, a declarat Niculiță Mang, primarul comunei Râu de Mori.
În paralel, administrația publică locală a comunei Rîu de Mori se ocupă de demersurile necesare pentru realizarea și altor obiective de investiții. În acest sens, primarul Niculiță Mang a precizat că, în perioada imediat următoare, se va depune, din nou, la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR Timișoara, documentația pentru un alt proiect important, derulat cu fonduri de la Uniunea Europeană. „Vom depune spre avizare, a doua oară, la AFIR Timișoara, proiectul tehnic pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare și modernizarea stației de epurare Ostrov”, a spus primarul din Râu de Mori, Niculiță Mang.
Pe de altă parte, autoritățile locale vor demara lucrările pentru un alt obiectiv de investiții, fiind vorba despre modernizarea căminului cultural din centru de comună, realizat cu fonduri de proveniență europeană, asigurate tot prin AFIR. „Dacă timpul va fi favorabil, zic eu, undeva, până în luna martie, vom putea demara absolut toate proiectele pe care le avem la acest moment și care sunt în număr de opt”, a adăugat edilul -șef al comunei Râu de Mori.
Râușor, plin de turiști în acest sezon
Administrația publică locală din Râu de Mori are în plan dezvoltarea zonei de agrement Râușor, aflată pe teritoriul comunei și căutată de către tot mai mulți turiști. Și în acest sezon, mii de împătimiți ai muntelui au fost prezenți la Râușor, zona fiind considerată una dintre cele mai frumoase destinații turistice montane din județ.
“La Râușor, încă mai există, la ora actuală, zăpadă. După topirea acesteia, vom continua cu lucrările de investiții privind captarea de apă potabilă în zona respectivă. Deja avem realizați în jur de trei kilometri. Acest proiect este foarte important pentru că privește alimentarea cu apă potabilă, pe de o parte, a zonei de agrement Râușor, iar de cealaltă parte, a altor patru sate aparținătoare comunei noastre, poate, chiar cinci dacă includem și Clopotiva parțial”, a mai spus primarul comunei Râu de Mori.
Primăria Râu de Mori a făcut, în ultimii ani, mai multe investiții la Râușor cu ajutorul banilor europeni pe care a reușit să îi obțină. Totul, cu scopul de a veni în întâmpinarea turiștilor care ajung acolo și al cărui număr este în creștere. „Și în acest sezon, au fost foarte mulți turiști la Râușor, de ordinul miilor. A nins și înainte de Crăciun și de Revelion. A fost zăpadă și până sâmbăta trecută s-a putut schia. Doar într-o singură zi, pe timp de weekend, estimez că, au fost în jur de o mie de persoane. De reținut că, nu doar cei care se cazează, vin la pârtia de schi. Poate, tot cam atâția, dacă nu chiar și mai mulți, stau doar pe parcursul unei zile, fără să se cazeze, la schi sau săniuș, ori, pur și simplu, pentru a se bucura de peisajul pe care această zonă îl oferă”, a adăugat Niculiță Mang, primarul comunei Râu de Mori.
La Râușor, există peste 100 de cabane și pensiuni și se estimează că, până la finalul sezonului recen, zona va rămâne la fel de căutată, în special, la sfârșit de săptămână.
Articol preluat de pe servuspress.ro
Leave a Reply