Aviz șoferilor care parchează neregulamentar mașinile în Deva. De câteva zile, pe raza municipiului, a început activitatea de ridicare a autoturismelor staționate sau lăsate la voia întâmplării pe străzi.
Autospeciala pentru ridicarea autovehiculelor, cumpărată de Primăria Deva, în toamna anului trecut, a început să fie utilizată, de câteva zile. Mașina “cu gheară”, menită să curețe Deva de autoturismele abandonate, avariate sau parcate ilegal pe străzile reședinței de județ, a costat aproximativ 200.000 de lei. În prima fază, în vizor au fost luate vehiculele abandonate pe domeniul public. Acum, aceeași soartă o au și cele parcate anapoda prin oraș.
Ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe drumurile publice sau pe domeniul public sau privat al municipiului Deva se efectuează de către Poliţia Locală, prin Serviciul Circulaţie pe Drumuri Publice.
Mai exact, activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar a început, la Deva, din data de 28 ianuarie 2020, conform reprezentanților Poliției Locale. Sunt “luate pe sus” atât mașini abandonate, cât și cele lăsate în locuri nepermise. Începând de miercuri și până astăzi, 30 ianuarie, în jurul orei 14:00, au fost ridicate, de pe raza municipiului Deva, un număr de cinci vehicule parcate neregulamentar.
Transportate în spațiul amenajat în zona Bejan
Vehiculele ridicate sunt transportate în spațiul special amenajat, pe strada Mihai Eminescu, lângă Piața Bejan, din municipiu. Programul de ridicare/restituire a mașinilor este de luni până vineri, între orele 09:00 și 17:00.
Pentru recuperarea mașinilor, șoferii trebuie să scoată bani din buzunar. Astfel, În situația în care proprietarul autovehiculului se prezintă la timp, înainte începerii operațiunii de ridicare, va plăti numai taxa de ridicare de 200 de lei, potrivit prevederilor din hotărârea de Consiliu Local (CL) Deva. „Dacă omul ajunge la timp și nu îi este ridicată mașina, plătește taxa de 200 de lei. Dacă nu ajunge în timp util și noi o ridicăm și o ducem la locul de depozitare, se va plăti o taxă de 400 de lei, plus un leu pe oră pentru fiecare zi de staționare la locul de depozitare”, explica, la momentul achiziționării mașinii speciale, Rodica Avram, șef la Serviciul Administrare Domeniu Public și Privat din cadrul Primăriei Deva.
De menționat că, aleșii locali au mai aprobat, la momentul respectiv, o taxă, valabilă pentru șoferii care au mașinile avariate sau defecte și au nevoie de tractare până la un service auto. În schimbul sumei de 300 de lei, cei în cauză pot apela la vehiculul administrației publice locale folosit la ridicarea mașinilor parcate ilegal, cu precizarea că această activitate este valabilă doar pe raza municipiului Deva.
Reamintim că, la Deva, „gheara” nu s-a mai pus pe roți de câțiva ani. În perioada în care acest lucru se întâmpla, lunar erau ridicate în jur de 20 de mașini parcate ilegal prin oraș.
Articol preluat de pe servuspress.ro
Leave a Reply