Echipele Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPIGM) Deva au ecologizat clădirea fostului restaurant „Astoria” şi au blindat intrările imobilului ajuns o ruină.
Potrivit primarului Devei, Florin Oancea, angajaţii SPIGM vor ridica cu macaraua şi bucăţile de beton existente acolo, iar apoi vor nivela terenul.
Transformată în creşă şi grădiniţă
În acelaşi timp, s-au făcut şi primii paşi concreţi pentru achiziţionarea clădirii care are, în prezent doi proprietari. Este vorba despre societatea Astoria SRL Deva şi societatea Transilvania SA Deva, procedurile de cumpărare a imobilului fiind complexe.
„Serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Deva au demarat paşii legali necesari. S-a întrunit Comisia de Evaluare a oportunităţii de achiziţionare a imobilului construcţie situat pe strada Mihai Eminescu, nr. 132 (clădirea Astoria). Comisia a stabilit că este oportună achiziţionarea clădirii care va avea, la final, destinaţia de creşă şi grădiniţă, cu următoarele condiţii: efectuarea unei expertize tehnice care să stabiliească stadiul actual al clădirii, în special gradul de depreciere a structurii de rezistenţă, a tavanelor şi riscuri în exploatare, efectuarea unei evaluări de către un expert autorizat care să stabilească preţul real de pornire al negocierii în vederea cumpărării clădirii, lămurirea situaţiei juridice a terenului de sub clădire (Societatea Astoria SRL are notat dreptul de administrare şi folosinţă a unei cote indivize pe teren şi Societatea Transilvania SA are notat dreptul de folosinţă asupra celeilalte cote de teren din suprafaţa totală de 1430 metri pătraţi). Comisia a stabilit că este oportună şi achiziţionarea a două imobile (teren) în suprafaţă de 511 mp, respectiv 684 mp, aflate în proprietatea unei persoane fizice, în vederea amenajării accesului auto la clădirea Astoria şi a unei parcări ce va deservi creşa şi grădiniţa”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.
Edilul –şef al urbei mai spune că, în continuare, urmează realizarea unei expertize tehnice a construcţiei de către un expert autorizat, având termen jumătatea lunii februarie. Tot până în februarie, este necesar să se întocmească un raport de evaluare a valorii de piaţă a clădirii şi terenului adiacent de către un evaluator atestat. Ulterior, în CL Deva se va supune spre aprobare
un proiect de hotărâre privind însuşirea raportului de evaluare a clădirii şi a terenului adiacent şi stabilirea comisiei de negociere cu privire la preţul de achiziţie a clădirii şi a terenului, fapt preconizat să se întâmple în martie, lună în care ar urma să se întrunească comisia de negociere în vederea stabilirii preţului final de achiziţie a clădirii şi terenului. Aleşii locali vor trebuie să aprobe un proiect de hotărâre privind necesitatea şi oportunitatea cumpărării clădirii şi a terenului, abia după aceea va putea avea loc achiziţionarea efectivă a clădirii fostului restaurant Astoria şi a terenului aferent.
„Vom include clădirea şi terenul pe lista de investiţii pentru anul 2020, vom elabora documentaţiile tehnico-economice şi vom executa lucrările efective pentru a amenaja acolo creşă şi grădiniţă”, a mai spus Florin Oancea, primarul Devei.
Articol preluat de pe servuspress.ro
Leave a Reply