Harababură totală la USR Deva. Alegeri pentru șefia organizației, o dată la trei săptămâni. Ce mesaj le-au transmis usr-iștii excluși lui Moise Guran și Dan Barna

În data de 23 ianuarie, au avut loc, din nou, alegeri pentru conducererea filialei USR Deva. Conform comunicatului transmis de reprezentanții partidului, noul președinte al organizației municipale este Bianca Samfiroiu, iar Călin Ilieș, Alin Gabor și Dacian Micula au fost aleși ca vicepreședinți.

Foto: ședința de alegeri din 23 ianuarie

„USR Deva are o nouă conducere Adunarea Generală a membrilor filialei locale USR Deva, întrunită statutar în data de 23 ianuarie 2020, a ales, prin vot secret, organele de conducere și arbitraj ale filialei. Noul președinte al filialei USR Deva este Bianca Samfiroiu, iar vicepreședinții sunt Călin Ilieș, Alin Gabor și Dacian Micula. Biroul Local al filialei este completat de Călin Tudor Toma, Aurelian Băleanu și Lucian Olaru. (…) Adunarea Generală a filialei locale USR Deva a fost organizată statutar conform cerinței unei treimi dintre membrii filialei și s-a bucurat de prezența a 42 de membri din cei peste 70 ai organizației locale”, se arată în comunicatul transmis de USR Hunedoara. 

Alegerile din 23 ianuarie vin după ce, în data de 1 ianuarie, la USR Deva, a mai fost aleasă o nouă conducere. Imediat după, șefii de la județ ai USR Hunedoara au exclus și suspendat 18 membri dintre cei care au participat la ședința din 1 ianuarie. Tot atunci, conducerea județeană a susținut că Adunarea Generală a membrilor filialei municipale nu a fost statutară.

Culmea este că, Adunarea Generală a membrilor filialei USR Deva, din 23 ianuarie, s-a ținut în baza aceluiași Convocator, de la adunarea din 1 ianuarie, întocmit de membri care au fost excluși sau suspendați. Motiv pentru care, unii dintre usr-iștii excluși din partid au trimis o petiție către Moise Guran și Dan Barna, în care celor doi lideri li se cere să ia măsuri față de situația din USR Hunedoara. Totodată, alegerile din 23 ianuarie au fost catalogate ca fiind „un atentat la democrație și o acaparare ostilă a unei filiale care s-a dorit independentă”.

„La Deva, acea Zonă Crepusculară a USR-ului, a avut loc un atentat la democrație și o acaparare ostilă a unei filiale care s-a dorit independentă. Mai precis, au avut loc noi alegeri (deși acestea au avut loc, în mod statutar, în 01.01.2020) în baza unui convocator semnat de persoane care nu mai sunt membri ai USR (16 din 29) și care nu mai corespunde cu cvorumul inițial, încălcându-se astfel prev. art. 21, alin. 3, din Statutul USR. Și fără să se aducă la cunoștință celor noi admiși Convocatorul din data de 28.12.2019 și că vor avea loc alegeri în data de 23.01.2020. Este una dintre cele mai odioase acțiuni pusă la cale în USR, în care un birou județean, încălcând flagrant decizia Biroului Național din data de 18.12.2019 (care a constatat conflictul major între BJ Hunedoara și Biroul local Deva și a dispus trimiterea a 3 raportori) a preluat extinderea filialei și cu cei 30 de membri nou admiși și excluderea/suspendarea a celor 18 membri și implicit acapararea filialei. (3 dintre membrii noului BL sunt admiși în USR în 2020 de către BJ Hunedoara). Doar pentru că pot… Moise Guran, în CV-ul tău scrie că ai studii juridice, cum vei rezolva acest caz? Dan Barna, în CV-ul tău scrie că ai studii juridice, sunt 4 membri ai BL Deva suspendați (din 21.12.2019) între 3 luni și 1 an. Cum vor putea ei să se întoarcă în BL Deva, dacă Hangan, în analfabetismul funcțional care o caracterizează nu a stabilit durata mandatului noilor organe de conducere? Cu alegeri convocate de 16 persoane care astăzi nu mai sunt membri”, se arată într-un mesaj publicat pe grupul de Facebook al USR – „Poiana lui Iocan”.

 

Articol preluat de pe ziardehunedoara.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.