PROBLEMA CÂINILOR FĂRĂ STĂPÂN, DEZBĂTUTĂ, DIN NOU, LA PRIMĂRIA DEVA. CAMPANIE DE STERILIZARE, DEMARATĂ ÎN ORAȘ

Problema câinilor fără stăpân a fost dezbătută, din nou, astăzi, în cadrul unei noi întâlniri între primarul municipiului Deva, Florin Oancea, și reprezentanți ai ONG-urilor și persoane iubitoare de animale. În cadrul întrunirii, care s-a desfășurat, de data aceasta, la sediul primăriei, s-au căutat soluții pentru rezolvarea acestei probleme cu care se confruntă administrațiile publice locale din întreg județul Hunedoara.

Pe agenda de lucru a întâlnirii s-a aflat campania de sterilizare a câinilor fără stăpân şi a celor cu stăpân şi modul în care, la Deva, se va gestiona organizarea şi funcţionarea adăpostului pentru animalele abandonate de la Sântuhalm. “Am stabilit împreună paşii pe care îi vom urma imediat: demararea unei campanii de sterilizare a câinilor din Deva în parteneriat: Primăria Municipiului Deva, ONG-uri şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara (cu resurse financiare de la bugetul general al municipiului Deva şi prin campanii de sterilizare gratuită pentru proprietarii animalelor care nu-şi permit să suporte financiar costul unei astfel de intervenţii oferite de ONG Natura), microciparea şi înregistrarea câinilor cu stăpân în RECS (Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpân) odată cu sterilizarea lor, stabilirea cadrului juridic legal în care va funcţiona parteneriatul între Primăria Municipiului Deva şi ONG-uri în ceea ce priveşte Adăpostul pentru câini de la Sântuhalm”, a declarat, la finalul întâlnirii, primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Acesta a mai spus că un alt pas este întocmirea unui Regulament privind deţinerea animalelor de companie de către cetăţenii din municipiul Deva, precum și educarea proprietarilor de animale în ceea ce priveşte obligaţiile şi drepturile lor conform legii, pe diferite canale de comunicare. “Urmează să ne întâlnim, la sfârşitul acestei săptămâni, cu prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă şi cu reprezentanţi ai DSVSA Hunedoara pentru a le solicita sprijinul şi implicarea în reducerea abandonului câinilor şi pisicilor din Deva şi localităţile aparţinătoare. Cu toţii ne dorim ca Deva să fie un oraş fără câini pe străzi, iar cetăţenii să fie în siguranţă. Câinele este cel mai bun prieten al omului. Vrem să ocrotim ,,blănoşii”, să le oferim un adăpost civilizat, condiţii cât mai bune şi să reuşim să le găsim stăpâni adoptivi. Sunt convins că Deva va deveni un exemplu de bune practici şi pentru alte primării din judeţ”, a conchis Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

 

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.