Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu vagoane cisternă, între Bănița și Merișor. 8 trenuri au fost afectate (VIDEO)

O locomotiva care tracta 40 de vagoane cisternă goale a luat foc în mers, între Merișor și Banița. Șapte trenuri de marfă și unul de călători au fost afectate din cauza incendiului de pe calea ferată. 

Incidentul a avut loc la miezul nopții, iar flăcările au afectat o locomotiva electrica Tip EA de 125 de tone.

„Pompierii militari din cadrul Detașamentului Petroșani au intervenit cu doi ofițeri, 20 de subofiteri, patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autosanitare SMURD și un echipaj CBRN. Incendiul a fost lichidat după aproximativ patru ore. Intervenția a fost una dificilă, implicând realizarea unui dispozitiv de stingere pe circa 700 de metri lineari”, a informat Radu Gavriliță, reprezentantul ISU Hunedoara. 

În urma evenimentului a fost restrictionat traficul feroviar în zonă, fiind afectate șapte trenuri de marfă și un tren în care se aflau 30 de călători, staționat în gara din Petroșani. S-a reușit localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite, evitându-se dezvoltarea si propagarea la vagoanele cisternă precum și pericolul unor explozii. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime. Din datele pompierilor, incendiul a pornit de la o suprasolicitare a motorului locomotivei. 

Din cauza pericolului major generat de incendiul de pe calea ferată, la nivelul ISU Hunedoara a fost activată grupa operativă. În plus, prefectul județului a dispus activarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, cu reprezentanți din cadrul IJJ, IPJ, Serviciului Poliție Transport Feroviar și Regulator circulatie CFR.

 

Articol preluat de pe ziardehunedoara.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.