Viralele lui Liviu Alexa au strans 150 000 de vizualizari si peste 2000 de share-uri. Cel mai recent episod a bubuit acum: „Unde sunt 50 de milioane de euro de la AEP? Cine a furat bani din averea PSD?”

Jurnalistul clujean Liviu Alexa, eliminat de Marcel Ciolacu din functia de presedinte al PSD Cluj pentru ca nu a vrut sa „inghita” hoiturile a doi deputati tradatori, a anuntat ca va declansa „primavara araba in PSD”, incepand sa comunice total atipic pentru stilul acestui partid, printr-o serie de videouri cu setup simplu, menite sa concentreze atentia pe discursul sau. Primele 2 materiale video – „Semnul” si „Planul” au rupt pe facebook fiind shareuite, comentate, incluse in grupuri, ba chiar si mistocarite, semn ca, indiferent de culoarea politica a romanilor, au atras atentia. Interesant e ca, desi Liviu Alexa comunica doar pentru electoratul PSD si, aparent, doar pentru liderii PSD, lucrurile rostite de el au un efect viral in randul tuturor romanilor, chiar daca Alexa a ales calea cea mai grea, cu videouri ce au o lungime de minim 5 minute – nerecomandate de „specialisti” – si cu mesaje solide, „grele”, nu cu instigari usurele la revolta. Efectul? 150 000 de vizualizari si peste 2000 de share-uri. 

Duminica la amiaza, Alexa a lansat al 3-lea episod: „Banii” – in care vorbeste de felul netransparent si ineficient prin care stabii PSD au tocat 50 de milioane de euro in 2 ani, bani proveniti din subventii publice, adica din buzunarul romanilor. Intr-un discurs teribil de incomod, dar care are efect imediat asupra celor dezamagiti de PSD, Alexa isi pune toate degetele pe ranile partidului.

Iata transcriptul discursul sau:

 

„PSD e locul în care oricine îndrăznește să vorbească despre subiectele tabu ale partidului este considerat “rebel”, “exotic”, “exagerat”. 

PSD este partidul în care, dacă ai curaj să înfrunți liderii, să rostești adevăruri puturoase, dureroase, toți se ascund în cochilie, îți scriu SMS-uri de apreciere pe ascuns, îți “admiră” curajul și sunt “alături de tine”.

PSD e partidul în care, la greu, toți sunt alături de tine, dar pe fereală, când e să își asume pe față o poziție, ALĂTURI nu vine nimeni. 

Mie însă nu mi-e frică să fiu singur pe poteca asta. Și o să adresez acum o întrebare grea: unde sunt cele 50 de milioane de euro pe care PSD le-a primit ca subvenții publice în 2018 și 2019, cine a furat acești bani, cine răspunde pentru cheltuirea lor fără noimă?

Am rămas șocat când, în noiembrie 2019, am auzit-o pe contabila partidului că PSD are datorii imense și că în vistierie nu mai există bani. M-am uitat pe site-ul Autorității Electorale Permanente și am văzut că PSD a încasat circa 90 de milioane de lei în 2018 și aproximativ 145 de milioane de lei în 2019.

Bani, nene, bani serioși, adică 50 de milioane de euro veniți din buzunarul românilor. Unde sunt banii, fraților? Acești bani erau meniți să ne consolideze activitatea politică, să ne aducă un plus de valoare electorală, nu eșecuri pe linie, mai ales că, din postura de cel mai mare partid, am primit cele mai mari sume dintre toate formațiunile politice.

 

De ce acești bani au fost cheltuiți discreționar, de ce nu au fost ajutate și filialele din țară cu ei, cum e posibil ca, având atâția bani pe mâna să ajungem azi la 17 la sută în intenția de vot? Înainte de banii de la AEP, PSD se descurca cum putea din sponsorizări și bani la negru, căci asta e realitatea, așa făceau toate partidele, dar avea rezultate!

De ce tăcem pe marginea acestui subiect? Cine a devenit milionar din banii ăștia, cine a furat bani din averea PSD?

Dragi colege și stimați colegi,

Suntem supărați că rezistacii ne fac hoți pe nedrept, pe cand noi acceptăm cu ochii închiși ca cei din fostele conduceri să ne fi furat fără consecințe viitorul? Căci asta au furat, viitorul PSD. 

Nu putem să continuăm așa, oamenii nu mai au încredere în noi, și-ar putea recăpăta încrederea dacă ne ridicăm în picioare și răsturnăm masa cu tot ce e pe ea: minciuni, greșeli, neasumările trecutului. Altfel, PSD va muri.

2019 a fost cel mai prost an din istoria partidului: am pierdut la europarlamentare, președintele nostru a fost trimis la pârnaie, am pierdut lamentabil Cotroceniul, am pierdut guvernarea. Însă 2019 nu e decât consecința greșelilor enorme pe care PSD le-a făcut începând cu 2012 și până azi.

În noiembrie, după demisia Vioricăi Dăncilă, bărbații partidului vorbeau în fața României despre nevoia de “rebranding” la PSD, dacă e nevoie de o nouă siglă, de un nou slogan, de o nouă culoare. E nevoie, dar nu DOAR de asta e nevoie în PSD.

Am ajuns un partid hulit și detestat de către tineri, intelectuali, oameni de afaceri, și e o realitate, de vreme ce Iohannis a luat scorul ăla, pentru că am mințit România că PSD se va despărți de comunism, se va despărți de hoție și de minciună.

Am mimat reforma internă, am mimat că ne pasă de români și am continuat să punem în funcții parlamentari corupți și analfabeți, miniștri incompetenți sau hoți, am continuat pe același drum al minciunii, iar românii și, mai rău, pesediștii simpli, au refuzat să ne mai urmeze.

Degeaba faci ca partid 20 de lucruri bune, dacă alea 3 greșeli pe care insiști sunt atât de grave, încât te afundă în mocirla și mai tare.

Rebrandingul PSD trebuie să înceapă cu o discuție sinceră despre ce e azi cu adevărat partidul: organizațiile județene sunt îmbătrânite, statutul PSD e o cărțulie cu care se șterg la fund cei din conducere, Comitetul Executiv Național a ajuns comitetul execuțiilor, nu suntem în stare să ne asumăm marile teme ale Europei, astfel că până și Europa a scos PSD de la inimă. 

Cel mai rău e că insistăm să mestecăm în continuare în ciorba sleită a victimizării. Când noi suntem cei care ne-am distrus singuri.

Electoratul rural? Nu-l mai avem, ne mințim că îl mai avem. Oamenii de la țară o duc greu, România, după ce ne îndepărtăm de cafenelele scumpe și de blocurile argintii, e România noroiului, unde oamenii se spală în lighean, cu școli înghețate, zero canalizare, cârciumi ponosite și oameni uitați de propria țară. Nu există firma de PR care să poată să aducă soluție rapidă la problema PSD: aceea că românii din diaspora le interzic părinților lor să mai voteze cu noi. Am mușcat-o de 4 ori până acum pe această temă și PSD tot nu se trezește. Electoratul dur al PSD, ”aia de la țară”, cum le spun unii, ne-a părăsit. Fiindcă și noi i-am părăsit. Ne-am prefăcut că dezvoltăm România prin Programele Naționale de Dezvoltare Locală, când colo, am oferit primarilor bani din care să smântânească și ei ceva.

România urbană? Ne detestă, nu am știut niciodată să comunicăm modern și transparent, ne-a fost frică să înfruntăm întrebările celor educați și liberi: de ce furați? de ce nu promovați oameni de calitate? de ce murim în spitale? de ce nu faceți autostrăzi? de ce ne pleacă românii? de ce ne-am pierdut demnitatea în fața Bruxelles-ului? de ce nu suntem toleranți cu minoritățile sexuale? de ce nu vorbiți despre poluare? de ce nu ne unim cu Moldova? de ce? de ce? de ce? de ce? de ce? de ce?

O să putem reveni la masa discuțiilor cu poporul atunci când vom fi în stare să răspundem și când răspundem, nu să oferim scuze, ci soluții decente sau rapide.

Ați vrut rebranding? Împreună cu echipa mea, și fără să cer milioane de euro precum marii consultanți americani, vă propun această siglă.

Am tăiat din ea “trandafirii”, e un semn al trecutului recent pe care românii vor să îl uite. Am păstrat PSD, căci PSD încă contează.

Poate nu e frumos noul logo,  eu zic că e, și că are potențial, dar asta contează mai puțin. Contează că EU am făcut măcar ceva, nu am stat deoparte că voi.

Nu mai stați deoparte, hei, voi, lideri ai partidului din întreagă țară, trebuie să salvăm acum PSD din ghearele securiștilor care joacă bamibilici cu noi, prefăcându-se că sunt în două tabere, total adverse, când sunt, de fapt, aceiași: niște trădătoi”.

Articol preluat de pe ziardehunedoara.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.