SPORTIVII DE LA CS CFR SIMERIA AU ÎNCHEIAT UN AN FRUCTUOS ȘI AU DEMARAT ÎN TROMBĂ ÎN 2020, PENTRU A OBȚINE NOI PERFORMANȚE

Sportivii de la Clubul Sportiv CFR Simeria au încheiat, alături de antrenorii lor, anul 2019 cu rezultate deosebite, dar nu s-au culcat pe-o ureche și au început deja pregătirea pentru noul an competițional. Mai mult, încă din prima lună a acestui an, conducerea clubului a introdus o nouă disciplină sportivă, și anume kickboxingul. Urmază ca și iubitorii tenisului de masă ori cei ai badmintonului să se poată antrena, în curând, la clubul simerian.

La scurt timp după ce a început anul 2020, la nivelul Consilului Local simeria, în sala de ședințe a Primăriei Orașului Simeria a avut loc o analiză a activității desfășurate de Clubul Spotiv CFR Simeria, în perioada iulie – decembrie 2019. La această analiză au participat antrenorii clubului, angajați cu responsabilitate în zona administrativă, precum și primarul orașului Emil Rîșteiu.

Din analiza efectuată a reieșit că, la nivelul clubului, sunt înregistrate creșteri atât în ce privește numărul de sportivi, dar și nevoia de a dezvolta activitate și la alte discipline sportive. Astfel, a fost luată hotărârea ca, din acest an, din ianuarie, copiii iubitori de kickboxing din Simeria să se pregătească sub îndrumarea antrenorului Dumitru Răducanu. Mai mult, pentru acest an ne-am propus să creștem numărul de discipline sportive, respectiv tenis de masă, badminton, tenis de câmp, la slicitarea tinerilor din Simeria. De asemenea, s-a stabilit programul de pregătire și competițional pentru perioada ianuarie – iulie 2020, luându-se decizia de a efectua stagii cantonament la Geoagiu Băi și pe plan local. Mai mult, s-a stabilit realizarea de colaborări contractuale cu antrenorii Mihai Hegeduș la baschet și Ioan Mătăsaru la secția de handbal”, a susținut președintele CS CFR Simeria, Vasile Hrițac.

Singurii din județ care predau sportul gratis, la liceul din localitate

Pentru a determina cât mai mulți copii să practice orice disciplină sportivă, conducerea clubului simerian a decis, împreună cu reprezentanții Liceului Tehnic „Anghel Saligni” din Simeria, să le predea elevilor câte o oră de sport, gratuit. „În urma colaborării pe care o avem cu conducerea liceului, am convenit ca, patru zile pe săptămână, de luni până joi, timp de o oră, elevii unității școlare să fie instruiți de câte un antrenor de la clubul nostru, pentru a le insufla astfel cât mai multor tineri dragostea de sport și de mișcare, care înseamnă sănătate. Toate aceste ore sunt gratuite. Cred că suntem singurii din județ care derulează o astfel de activite”, a mai menționat președintele clubului simerian.

Zeci de sportivi simerieni, în cantonament la Geoagiu Băi

În prezent, sportivii clubului simerian se află în plină activiate de pregătire precompetițională. Un număr de 70 de sportivi se află în pregătire la Geoagiu Băi: juniorii U19 și U17, sub coordonarea antrenorilor Gabriel Dărăban și Dorin Costea, juniorii U11 (2009 și 2010) sub coordonarea antrenorului Dan Ardelean, și juniorii U13, sub coordonarea antrenorului Constantin Vișan. „Clubul a luat măsuri pentru ca sportivii deplasați în cantonament să beneficieze de toate condițiile pentru pregătire și recuperare la Hotel Ceres, unde avem cazare, masă și bazin de recuperare, iar fondurile sunt asigurate în proporție de 60 la sută de către club, cu ajutorul Primăriei, iar restul de către părinți și sponsori, din totalul sumei necesare pentru cantonament. Mai mult, am pus la dispoziția sportivilor un microbuz cu care să poată ajunge la sala de sport din Geoagiu și la terenul de sport pentru acele teme de antrenament”, a precizat Vasile Hrițac.

În contact cu atmosfera marilor competiții

Pentru a simți pe pielea lor tensiunea unei competiții internaționale, handbalistele de la CS CFR Simeria au participat alături de antrenorul lor, la Cisnădie, la confruntarea dintre două echipe „cu greutate”. „Împreună cu antrenorul Ioan Mătăsaru și vicepreședintele clubului, Adelin Rotariu, fetele au participat la meciul internațional din cadrul Cupei EHF, la Cisnădie, dintre echipa Măgura Cisnădie, antrenată de Ioan Mătăsaru, și Copenhagen F, din Danemarca, pentru a vedea ce înseamnă o competiție la acest nivel. De asemenea, la fialul săptămânii, juniorii U9, antrenați de Radu Pleian, au participat la tradiţionalului turneu de fotbal în sală pentru copii şi juniori denumit Ţara Haţegului Junior’s Cup Indoor.

Opric, Abrudean, Opriș și Deac, mândria clubului simerian

Președintele CS CFR Simeria a declarat că cei patru sportivi sunt mândia clubului. „Ne mândrim că îl avem în continuare alături de noi pe Raul Opric, transferat iarna trecută la UTA Arad, portarul titular al echipei naționale U18, dar și cu Toma Abrudean, jucător transferat la FCSB, Robi Tamaș, transferat la Universitatea Craiova, Tudor Opriș, la UTA Arad, și Andrei Deac, la CS Viitorul Arad. Mai mult, echipele de juniori U15, U13 și U11 se află pe primul loc în competițiile organizate de AJF Hunedoara, la finalul anului 2019”, a spus Vasile Hirțac.

Micii sportivi simerieni, din nou în Elveția, pe cheltuiala gazdelor

Pentru că anul trecut juniori de la U13 au făcut o figură frumoasă în Elveția, la Turneul Internațional din Aigle, la care au participat, la aceeași categorie de vârstă, 20 de echipe din șase țări din Europa, gazdele i-au invitat să participe și la competiția din acest an, doar că, de această dată, pe cheltuiala gazdelor. „Între realizările anului trecut se numără și câștigarea Trofeului Internțional Fair-Play, la Aigle, Elveția, unde în cadrul competițiilor copiii noștri au fost apreciați ca fiind cei mai cuminți și respectuoși. Pentru acest an, ne-au transmis invitație, pentru 22-23 mai, și vom fi prezenți la turneu, iar organizatorii s-au oferit să ne asigure cazarea și masa, taxa de participare o suportă ei, precum și o parte din cheltuielile de transport, pentru că își doresc ca și copiii noștri să fie prezenți la acel turneu. Aceasta, pentru că au fost un exemplu pentru toți sportivii”, a menționat Hrițac.

Juniorii U13 (născuți în 2008), însoțiți de președintele clubului Vasile Hrițac și antrenorul Constantin Vișan au participat în perioada 31 mai – 1 iunie 2019, la Turneul Internațional din Aigle, Elveția, unde s-au clasat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului premianților. După cele 12 jocuri, tinerii fotbaliști de la CFR Simeria au adjudecat 10 victorii, o înfrângere și o victorie după executarea loviturilor de departajare – în finală.

Actualmente Clubul Sportiv CFR Simeria are în evidență peste 420 de sportivi, iar în proiectul „Să creștem copiii sănătos prin sport”, inițiat de primarul Emil Rîșteiu, clubul simerian a pornit cu aproximativ 80 de copii, în 2013, și doar două discipline sportive.

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.