VERDICT FINAL. COSMIN RĂDESCU RĂMÂNE DIRECTOR AL TEATRULUI „I.D. SÎRBU” DIN PETROȘANI

Actorul Cosmin Rădescu rămâne director al Teatrului „I.D. Sîrbu” din municipiul Petroșani, prin decizie definitivă a instanței. Magistrații de la Curtea de Apel Alba-Iulia au respins recursul formulat de Consiliul Județean (CJ) Hunedoara împotriva sentinței Tribunalului Hunedoara.

Hotărârea instanței de la Alba-Iulia este definitivă. „Respinge ca nefondat recursul declarat de pârâţii UAT Judeţul Hunedoara, Consiliul Judeţean Hunedoara şi Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara împotriva sentinţei nr. 962/CA/2019 pronunţată de Tribunalul Hunedoara – Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal în dosar nr. 1362/97/2019”, se arată în sentința Curții de Apel Alba-Iulia.

Executat politic”, cu actorii de partea sa

Scandalul înlăturării lui Cosmin Rădescu din funcția de manager al Teatrului „I.D. Sîrbu” Petroșani a pornit în primăvara lui 2019, după ce a fost făcut public rezultatul evaluării anuale a managerului instituţiei culturale. În urma acelei evaluări, Cosmin Rădescu a primit o notă sub cea de trecere. Colegii săi, actori din Valea Jiului, i-au sărit în apărare, protestând, timp de mai multe zile, pe scările din fața teatrului, împotriva „rezultatului incorect, în urma evaluării anuale a managerului Cosmin Rădescu”. Ei au reclamat atunci uneltirea, de la vârful CJ, a unui abuz împotriva acestuia, în ciuda performanţelor manageriale ale lui Cosmin Rădescu. Și în mediul online au apărut la acea vreme numeroase mesaje de susţinere a acestuia, precum şi o petiţie, inițiată la momentul respectiv, pe care cetăţenii erau invitaţi să o semneze şi prin care se dorea să se tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește imixtiunea politicului în teatru.

După ce a fost înlăturat din funcție, Cosmin Rădescu a acționat în instanță CJ Hunedoara. Astfel, în vara anului trecut, Tribunalul Hunedoara i-a dat câștig de cauză, a admis cererea de chemare în judecată formulată de către acesta și a dispus suspendarea concursului organizat de CJ Hunedoara. Instituția județeană a formulat recurs, ce s-a judecat la Curtea de Apel de la Alba- Iulia și care, zilele trecute, a dat sentința finală: Cosmin Rădescu rămâne manager al Teatrului „I.D. Sîrbu” Petroșani.

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.