N-a fost ziua lor! Corvinul, eşec acasă, după mai bine de un an

Claudiu Sav

Echipa antrenată de Florin Maxim a suferit prima înfrângere pe teren pro­priu după 368 de zile! Alb-albaştri s-au înclinat, 0-1 (0-0), cu Metalul Buzău, după un duel în care oaspeţii au pro­fitat de o eroare în defensiva noastră, la una din puţinele oportunităţi avute în careul hunedorean.

Start bun
Puţin peste 500 de suporteri au în­frun­tat ploaia măruntă şi vremea rece pen­tru duelul de la „matineu” cu nou-promovata pregătită de Valentin Stan. „Decorul” n-a fost însă de bun augur pen­tru corvinişti, care n-au avut chiar cea mai bună zi, în ciuda startului bun de joc, în care au avut două şanse bune de gol, „semnate” de Câmpan – după o fază fixă, respectiv Lehaire, după o incur­si­u­ne spectaculoasă în careu, finalizată cu un şut, cu efect, puţin alături.
În jumătatea adversă, Lazăr a fost primul jucător al vizitatorilor, care i-a tes­tat vigilenţa lui Blaga (titular în pre­mieră în acest sezon), cu un şut din mar­ginea careului, respins de portarul nos­tru de sub bară, în minutul 31. În rest, amfi­trionii au „măcinat” în gol, având po­se­sia, dar nu şi soluţiile pentru a fi mai concreţi pe fază ofensivă, astfel că la pauză s-a intrat cu tabela nemodificată. Actul secund a adus o echipă a oas­pe­ţilor ceva mai curajoasă, cu o organizare defensivă bună şi cu o linie mediană compactă. Atribute care s-au dovedit a fi suficiente cât să blocheze, uneori din „faşă”, acţiunile purtate fie de Gîrbiţă, fie de Pîrvulescu, jucătorii responsabili cu iniţierea atacurilor corviniste. În partea opusă, Tudorică şi nou-intratul Jozic au fost extrem de mobili, iar insistenţa celui din urmă a dus şi la sin­gurul gol al par­tidei! Ju­cătorul sârb al Metalului a pro­fitat, la maximum, de lejeritatea lui Manolache şi a trimis mingea lăsată în spate spre careul mic, de unde Lazăr a înscris, fără emoţii (74).

13 nu e cu ghinion
Nici ultimul sfert de oră nu a adus nimic consistent în ofensiva echipei noas­tre, singura ocazie im­portantă de a marca venind de la Lică, al cărui şut din 15 metri a fost reţinut, în doi timp, de I. Dinu. Minutele de final au adus o „ploa­ie” de centrări în careul buzoian, mai ales din stânga, dar niciuna n-a găsit „ţinta”, astfel că alb-albaștrii au pierdut primul joc după un an de la eşecul cu CS Mioveni (0-2), timp în care corviniștii au strâns 13 meciuri la rând fără eşec.
Campionatul Ligii a doua se întrerupe pentru a lăsa loc acţiunilor echipelor na­ţionale, astfel că următoarea partidă a echipei hu­ne­dorene va fi pe 19 oc­tom­brie, la ora 13:30, în deplasare, cu ACSM Reşiţa.
Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Blaga – Pop (80, Hergheligiu), Lică (cpt.), Manolache, Velisar – Cărăruş – Lupu, Pîrvulescu, Lehaire, Gîrbiţă (71, Goodnews) – Câmpan (57, D. Grigore)
Metalul Buzău (antrenor Valentin Stan): Dinu – Olaru, Perju, A. Radu, M. Manea, Tudorică (cpt.), Borţoneanu, Robu (82, Panaite), A. Manea (64, Jozic), Moldovan (64, Constantinescu), Lazăr (82, Rusu) (90+2, Croitoru).

Articol preluat de pe mesagerulhunedorean.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.