Top patru sfaturi pentru a avea grijă de mașina ta! Dacă vei ține cont de aceastea viața automobilului tău se poate dubla!

Probabil și tu te numeri printre persoanele care au grijă de propria mașină ca de ochii din cap, lucru de înțeles, având în vedere sacrificiile pe care le-ai făcut pentru a o achiziționa. Există și numeroase persoane care își neglijează automobilul și nu țin cont de cum arată. Dacă ai întâmpinat orice defecțiune, cât este ea de mică, trebuie să te prezinți de urgență cu mașina ta la service-ul auto. În caz contrar vei putea întâmpina viitoare probleme mult mai grave. Pentru a învăța cum să îți păstrezi autovehiculul într-o stare cât mai bună, ține cont de următoarele sfaturi.

 

1.Mașina ta trebuie să fie curată mereu

 

Încearcă să îți îngrijești mașina cât mai bine, menține-o curată și ține cont de necesitățile ei. Într-adevăr, pentru a o avea impecabilă trebuie să depui un minim de efort. Persoanele care nu își curăța periodic mașinile, nu le iubesc și clar nu le merită. Nimeni nu își dorește să se urce într-un autovehicul murdar, cu o tapițerie pătată și urme de noroi peste tot. Încearcă să îți consideri automobilul ca pe propria casă. Îți face plăcere să ai o locuință murdară? Ține cont atât de interiorul, cât și de exteriorul mașinii. Ca un mic secret, poți achiziționa un set de huse pentru scaune, iar în acest fel ele vor rămâne în stare intactă. Chiar și geamurile trebuie să fie curățate periodic. Când vorbim de exterior, apelează la diverse spălătorii care îți vor face mașina să arate ca nouă. Cel mai important este ca parbrizul să fie mereu curat, iar ștergătoarele să funcționeze perfect.

 

2.Nu uita să schimbi uleiul

 

Nu poți circula veșnic cu același ulei, motiv pentru care este recomandat ca după aproximativ 10.000 de km parcurși să îl schimbi. Pentru a avea un motor bun, care să funcționeze în parametrii normali, acest lucru este total necesar. Prevenirea este cea mai importantă, iar pentru a avea parte de o viață cât mai lungă a mașinii tale, ai cât mai multă grijă de necesitățile sale.

 

 

 

3.Schimbarea distribuției

 

Un prim motiv pentru deteriorarea completă a motorului este ruperea curelei sau a lanțului de distribuție. Aceasta problemă nu trebuie ignorată, ci remediată cât mai repede posibil. De aceea, este indicat să apelezi la serviciile unui service autorizat.

 

4.Frânele trebuie verificate periodic

 

Este recomandat ca frânele mașinii tale să fie verificate la un anumit interval de timp, de către un profesionist. El te poate asigura că mașina ta funcționează în parametrii normali. Pe lângă acest lucru, vei evita și cheltuirea unei sume considerabile, în cazul în care mașina ta are probleme.

 

Încearcă să ai în vedere aceste sfaturi, iar viața mașinii tale se poate dubla. La fel cum ai grijă de tine și de cei apropiați, așa trebuie să ai grijă și de autovehiculul tău!