“AICI SE DOARME, VĂ RUGĂM, NU DERANJAȚI!”. LILIECI ÎN HIBERNARE, SURPRINȘI ÎN PEȘTERILE DIN PARCUL NAȚIONAL RETEZAT

Imagini cu lilieci în hibernare au fost realizate de rangeri în urma unei activități de monitorizare și verificare a stării peșterilor de pe teritoriul Parcului Național Retezat (PNR), situat în județul Hunedoara.

Fotografiile cu micile viețuitoare, surprinse în perioada de hibernare, au fost publicate pe rețeaua de socializare de către cei de la Romsilva -Parcul Național Retezat -Rezervație a Biosferei. Cu această ocazie, reprezentanții PNR au dorit să reamintească faptul că, liliecii au două perioade sensibile în ciclul lor anual: perioada de naștere (15 mai – 15 august) și perioada de hibernare (1 noiembrie – 31 martie). De asemenea, aceștia au adresat un îndemn la un turism responsabil în prezența liliecilor din întreaga țară.

 

Sursa foto: Romsilva – Parcul Național Retezat – Rezervație a Biosferei/Facebook

 

Situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara, Parcul Național Retezat este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor -Romsilva. Aria protejată se întinde pe o suprafață de aproximativ 38.000 de hectare, asigurând un echilibru al faunei și toate condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru numeroase specii. În Parcul Național Retezat au fost identificate 13 specii de lilieci, printre care liliacul mare cu potcoavă (Rhinolophus ferrumequinum), liliacul bicolor (Vespertilio murinus) şi liliacul pgmeu (Pipistrellus pygmaeus).

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.