Supărat pe colegi, un fost primar liberal a protestat. Și-a „blindat” mașina cu mesaje dure la adresa lor. Ce i-a transmis președintele PNL Hunedoara

Supărat pe colegii săi de partid că nu mai vor să-i susțină candidatura la Primăria comunei Brănișca, Teodor Lazăr a organizat un protest inedit. Acesta a venit la sediul PNL din Deva cu mașina „blindată” cu diverse mesaje adresate conducerii organizației județene a partidului.

După ce a pierdut alegerile din 2016, Teodor Lazăr susține că oamenii din comună îl vor, din nou, în fruntea primăriei. Însă, nu a găsit susținere și înțelegere în rândul colegilor de partid. Fostul primar spune că a trimis trei petiții conducerii județene a PNL Hunedoara, la care nu a primit răspunsuri. Și, de aceea când a depus a patra petiție, a dorit să protesteze.

„Am protestat pentru că sunt liberal și conducerea partidului nu înțelege că statutul PNL trebuie respectat. Am încercat mai multe discuții cu ei, nu am reușit. Le-am trimis trei scrisori, dar nu mi-au răspuns. Până la urmă, în al XII-lea ceas, președintele Heiuș m-a sunat și m-a rugat să nu protestez, că nu e bine pentru PNL, că sunt membru liberal, printre puținii din județ din vechea gardă”, a declarat Lazăr.

Acesta a mai spus că la Brănișca a fost desemnat să candideze Claudiu Muntean, cu care nu are nicio divergență. Însă, modul în care a fost înlăturat de la șefia organizației PNL Brănișca l-a înfuriat.

„Modul în care m-au dat la o parte, pentru că am fost președinte la PNL Bărnișca din ’92 și până anul trecut, m-a înfuriat. Atunci am ripostat și eu. L-au nominalizat pe Claudiu Munteanu candidat la PNL Brănișca. Eu am solicitat să se facă sondaj de opinie și cine este mai bun merge mai departe. Ei refuză. Nu am nimic cu niciunul, numai cu faptul că nu respectă PNL. Am depus la sediu a patra petiție, am depus ștampila, pentru că am fost informat că Claudiu Muntean este președinte interimar la organizația locală PNL Brănișca”, a declarat fostul primar.

Teodor Lazăr a fost primar al comunei Brănișca timp de trei mandate, între anii 2004 – 2016. La alegerile locale din 2016 a pierdut în fața candidatului PSD Adel Ștef la o diferență mare de scor.

„Am pierdut cu 30 la sută din voturi. Am pierdut pentru că PSD era pe val și pentru că au umblat cu minciuni. Acum lucrurile s-au schimbat, oamenii s-au întors. Vin acasă și la mine, și la firmă, și mă roagă să candidez. Când a făcut PNL un sondaj în noiembrie anul trecut, eu aveam vreo 53%, iar Claudiu Munteanu 26%”, a afirmat Lazăr.

În replică, președintele PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuș, a declarat că la Primăria Brănișca va candida Claudiu Munteanu, propus și susținut de partid. Acesta a mai afirmat că pentru atacurile pe care le-a făcut la adresa colegilor, va propune excluderea lui Teodor Lazăr din partid.

„Domnul Teodor Lazăr a fost primar al comunei Brănișca și, din păcate, în 2016, a pierdut dezastruos alegerile în această comună. PNL a decis că este momentul să vină cu persoane tinere și să reconstruiască organizația din Brănișca. Vom propune locuitorilor comunei ca și candidat de primar un tânăr care a dovedit până acum, în mediul privat, că este un foarte bun organizator, un om care își dorește ca din comuna lui natală să facă o localitate dezvoltată. Îmi pare rău că domnul Lazăr nu înțelege că în viață vine și un moment în care trebuie să lași pe alții mai tineri să continue munca politică, și că nu trebuie să ne agățăm de funcții în disperare, să credem că suntem veșnici sau suntem singurele soluții. Iar eu susțin că trebuie să pregătim oameni tineri care să continue activitatea PNL în toate localitățile. (…) Prin tot ceea ce face în ultima perioadă, domnul Lazăr aduce mari deservicii PNL și face jocurile actualului primar psd-ist al comunei Brănișca. Pentru atitudinea pe care o are domnul Lazăr, față de colegii liberali, o să propun excluderea lui din partid în prima ședință a Biroului Politic Județean, pentru că nu accept ca un membru al PNL să-și atace colegii liberali din organizația lui sau din comune învecinate”, a declarat președintele PNL Hunedoara.

Articol preluat de pe ziardehunedoara.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.