SITUAȚIE TENSIONATĂ LA FABRICA DE CABLAJE AUTO DIN DEVA. SUTE DE ANGAJAȚI, ÎN GREVĂ PRELUNGITĂ DIN CAUZA SALARIILOR

Situație tensionată la fabrica de cablaje auto din municipiul Deva. Angajații au intrat în grevă de joi după-masă, de la ora 16:00, iar protestul continuă și la ora transmiterii acestei știri. Sute de oameni s-au adunat în incinta întreprinderii, solicitând conducerii companiei o majorare salarială de 10 la sută.

Sunt peste 700 de angajați ai întreprinderii care au suspendat activitatea încă de ieri după-amiază, în semn de protest față de situația salariilor cu care sunt remunerați lunar. Greva a continuat și pe timpul nopții, în rândul angajaților din schimbul trei, dar și în dimineața acestei zile, protestului alăturându-se și ceilalți salariați care au venit la serviciu la prima oră. În acest moment, nu se lucrează în fabrică, iar oamenii așteaptă o ședință cu conducerea companiei, preconizată să aibă loc în jurul orei 12:00.

Muncitorii au oprit producția joi după-masă și au declanșat grevă după ce nu au ajuns la niciun consens cu conducerea companiei, negocierile în privința lefurilor pe care le primesc eșuând. Oamenii spun că protestează din cauza salariilor prea mici și că au cerut o majorare de 10 la sută, oferta conducerii companiei fiind o mărire de doar 6,5 la sută pentru toată lumea. Angajații spun că, și după mulți ani lucrați în companie, sunt plătiți în bătaie de joc, un angajat cu peste 10 ani vechime câștigând, în mână, în jur de 1.700 de lei, conform relatărilor muncitorilor din uzină.

Muncitorii sunt hotărâți să nu renunțe la protestul declanșat până când nu vor ajunge la un acord cu patronatul.

La fabrica de cablaje auto din municipiul Deva sunt angajate în jur de 3.000 de persoane.

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.