UN HUNEDOREAN A MURIT DIN CAUZA GRIPEI. PRIMUL DECES ÎNREGISTRAT ÎN ACEST SEZON, ÎN JUDEȚ

A fost înregistrat primul caz de gripă, din acest sezon, în județul Hunedoara. Din păcate, o dată cu el, și primul deces. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 76 de ani, din municipiul Hunedoara, care a fost diagnosticat cu gripa de tip AH1N1, cunoscută ca gripa porcină. Hunedoreanul a fost internat în data de 8 ianuarie, iar ieri reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara au confirmat decesul acestuia. De asemenea, în perioada 6-12 ianuarie au mai fost trei pacienți suspecți de gripă, însă în urma rezultatelor de laborator, acestea au fost negative.

Din păcate, în județul Hunedoara a fost înregistrat primul caz de deces, din acest sezon, cauzat de gripa porcină, AH1N1. „Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 76 de ani, din municipiul Hunedoara, care a fost internat în Spitalul Municipal <Dr. Al. Simionescu> din Hunedoara, în data de 8 ianuarie. Ieri dimineață, am fost informați că pacientul a decedat, din nefericire. Bărbatul avea și alte afecțiuni și boli cronice, nefiind vaccinat antigripal”, a declarat dr. Cecilia Birău, purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara. Potrivit sursei citate, în perioada de menționată anterior, au mai fost încă trei persoane suspecte de gripă, însă, pentru acestea, analizele efectuate la laborator au infirmat prezența virusului gripal.

Potrivit reprezentanților DSP Hunedoara, în perioada 6-12 ianuarie au fost înregistrate 958 de cazuri de infecții acute respiratorii, dintre care 314 sunt pneumonii, 151 de persoane fiind internate în spitalele din județ. În județ, au fost distribuite și administrate 31.820 de doze de vaccin antigripal.

Răcelile și gripele nu se tratează cu antibiotice

DSP Hunedoara recomandă populației să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea prelungită la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii și să consume alimente bogate în proteine, fructe și legume. În sezonul rece, circulaţia bolilor acute respiratorii reprezintă principala cauză de îmbolnăvire în rândul populaţiei. În fiecare an, gripa afectează între 5% și 15% din populație. Pentru majoritatea oamenilor, gripa este doar o experiență ușoară sau neplăcută, dar pentru unii poate duce la complicaţii sau deces, în special pentru persoanele din grupele la risc. Răcelile și gripele nu se tratează cu antibiotice. Numărul normal al infecțiilor de tract respirator superior poate să ajungă și la zece într-un an pentru o persoană. O persoană bolnavă care se izolează la domiciliu se poate însănătoşi după 7 zile, dacă nu are alte afecţiuni, chiar dacă face o formă severă de boală. Dar, dacă această persoană bolnavă continuă să meargă la serviciu, cu siguranţă îi va infecta şi pe cei din jur şi e posibil ca unii dintre aceştia să facă forme severe de boală sau chiar letale.

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.