UN BĂRBAT ȘI-A PIERDUT VIAȚA DUPĂ CE A CĂZUT DE PE O SCHELĂ, DE LA OPT METRI

Tragedie la Orăștie, unde un bărbat care muncea pentru o firmă de construcții a căzut de la opt metri, de pe o schelă, în timp ce lucra la anveloparea unui bloc din localitate. Potrivit inspectorilor de muncă, bărbatul nu avea echipament de protecție adecvat, iar schela era neconformă. Din primele verificări se pare că bărbatul nu avea nici contract de muncă.

Tragedia s-a produs, în cursul zile de miercuri, pe Aleea Armatei, din municipiul Orăștie, unde bărbatul efectua lucrări de anvelopare a blocului 2. Într-un moment de neatenție, se pare că acesta s-a dezechilibrat și a căzut de pe schelă, de la o înălțime de aproximativ opt metri. Colegii bărbatului au solicitat imediat ajutorul unui echipaj de prim ajutor care l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Orăștie. „Bărbatul nu a putut fi identificat, colegii mei l-au dus la spitalul din Orăștie, unde a fost predat cu identitate necunoscută. S-a presupus că a căzut de la înălțime. Avea mai multe traumatisme craniene, cu posibilă fractură craniană, traumatism toracic cu fracturi costale, traumatisme de membre inferioare și membre superioare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara, medicul Călin Dumitrescu. La scurt timp după ce a ajuns la unitatea medicală din Orăștie, medicii de acolo au decis să îl transfere pe bărbat la UPU Deva, unde din cauza traumatismelor extrem de grave a decedat.

Nu avea contract de muncă

Potrivit primelor verificări, efectuate de anchetatori, se pare că bărbatul nu avea întocmit un contract de muncă în cadrul societății pentru care lucra, iar miercuri a fost prima lui zi de muncă în cadrul firmei. „Angajatorul susține că era prima zi de muncă a victimei. Verificăm modul de angajare, pe parcursul anchetei vom vedea ce declară și colegii lui. La o primă evaluare s-a concluzionat că bărbatul nu purta echipament de protecție, nu era asigurat, iar schela era neconformă, nu corespundea normelor de securitate și sănătate în muncă. Urmează să verificăm dacă bărbatul muncea cu forme legale. Dat fiind faptul că victima a decedat, cercetările vor fi efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul ITM Hunedoara”, a declarat Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara.

Și polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și încercă să afle cum s-a întâmplat tragedia.

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.