PUNTE ÎNTRE GENERAȚII, ÎN CADRUL UNUI PROIECT CU SUFLET PENTRU SUFLET

De patru ani, peste 20 de copii îi colindă pe cei aflați la a treia tinerețe și care sunt singuri. Micuții colindători aduc zâmbetul pe buzele bunicilor, acesta fiind un bun prilej de a mai uita puțin de greutățile bătrâneții. Ieri, la Centrul Socio-Medical „Sfântul Nectarie” din Deva a avut loc un moment emoționat pentru cei prezenți.

Am avut bucuria de a participa la o activitate deosebită, împreună cu bunicuțele noastre dragi, la Centrul Socio-Medical Sfântul Nectarie. Am venit împreună cu 23 de copii, cel mai mic este în clasa pregătitoare, iar ceilalți sunt din clasa a IV-a. Suntem deja la a patra ediție a acestui eveniment și, de fiecare dată, ne îndreptăm gândul și speranța că ne întâlnim cu bunicuțele în aceeași formulă și dânsele ne așteaptă cu multă bucurie și căldură, de fiecare dată”, a precizat profesor Petronela Luncan, din cadrul Colegiului Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva.

Bunicuțele au fost extrem de fericite că au fost colindate de acești micuți, mai ales că aproape toate sunt singure.

Au fost minunați acești copii și a fost o surpriză foarte plăcută. Mie îmi plac copiii enorm. Este foarte important pentru noi să ne întâlnim aici, în această formulă, pentru că ne mai bucură și nouă viața, mai ales celor care locuim singuri. Le doresc multă sănătate acestor copii, spor la învățătură, să fie cuminți și să meargă mai departe pe un drum drept și o cale dreaptă”, a spus bunicuța Lucreția Guga, din Deva. Aceste întâlniri de suflet au loc datorită unor voluntari cu suflet mare, care se ocupă în limitele posibilităților de acești copii, care la rândul lor au nevoie de sprijin.

De fiecare dată ne umplem sufletul de emoție și bucurie. Noi ne ocupăm, atât cât putem, de acești micuți și încercăm să realizăm, așa, o punte de legătură între generații. Ne bucură revederea cu bunicuțele de fiecare dată. Am venit și de data aceasta să le bucurăm sufletele cu puținul pe care l-am avut. Aceste acțiuni nu le putem realiza fără voluntari, pentru că fără ei nu putem face mai nimic. Le mulțumim și lor și lui Dumnezeu că putem organiza astfel de evenimente cu <Suflet pentru suflet>”, a menționat Iulia Raicu, voluntar.

Un aport important îl are și Episcopia Devei și Hunedoarei, care se ocupă și de copii, dar și de bătrâneii care sunt beneficiari ai programelor socio-medicale de la Centrul Socio-Medical „Sfântul Nectarie” din Deva.

Este un eveniment pe care noi îl organizăm sistematic. Acești copilași sunt copii noștri de suflet, împreună cu învățătoarea lor. Avem grijă să le oferim o masă caldă în fiecare zi, iar ei ne răsplătesc cu tot ceea ce este mai frumos în ființa lor. Ei sunt bucuria acetor bunicuțe și pentru toți beneficiarii noștri, care vin să îi întâlnească cu nerăbdare. Mai mult decât atât, acest eveniment face parte din proiectul Masa bucuriei, al Episcopiei Devei și Hunedoarei, sub îngrijirea Preasfințitului Părinte Gurie, episcopul nostru, care este interesat de fiecare dată de aspectele care țin de social, de copii, de educația lor și de creșterea lor”, a menționat preotul Dumitru Diniș, consilier social în cadrul Episcopiei Devei și Hunedoarei.

În final, toți cei prezenți, de la mic la mare, au primit daruri din partea voluntarilor și a Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.