ARCELORMITTAL A SUSPENDAT, TEMPORAR, PRODUCȚIA LA HUNEDOARA. PESTE 600 DE OAMENI, ÎN “ȘOMAJ ECONOMIC”

ArcellorMittal a anunțat oficial, printr-un comunicat de presă, că a decis să suspende, temporar, producția la Hunedoara. Se pare că, decizia a fost luată din pricina prețurilor mult prea mari la energie electrică și la gaz.

În comunicat, reprezentanții companiei arată că producția la Hunedoara este suspendată începând cu 1 decembrie 2019, motivul invocat fiind prețurile ridicate la energie și gaze. „Preţurile la energia electrică şi la gazul natural au crescut semnificativ pentru utilizatorii industriali din România în ultimii ani, preţurile româneşti fiind semnificativ mai mari decât în alte ţări europene cu operatori importanţi în producţia siderurgică, precum Franţa şi Germania. Întrucât producătorii de oţel europeni se luptă să concureze din cauza nivelurilor ridicate de oţel din import şi a cererii interne slabe, uzina din Hunedoara – care funcţionează cu un cuptor cu arc electric, cu energie reprezentând, aşadar, un cost major – nu mai este capabilă să concureze”, se arată în comunicatul transmis presei.

Reprezentanții companiei și-au exprimat speranța în găsirea unei soluții care să abordeze problema prețurilor ridicate ale energiei electrice și gazului natural și să permită uzinei din Hunedoara să aibă un viitor durabil.

Celor peste 600 de angajați de la ArcelorMittal Hunedoara li s-a cerut să își consume concediul anual rămas. Compania a acordat muncitorilor “șomaj economic” pentru zilele rămase.

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.