MEDALIE DE ARGINT PENTRU DECEBALISTUL MIRCEA ANDREI ŢOP, LA OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE ȘTIINȚE

Elevul Mircea Andrei Țop a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Științe, care s-a desfășurat în Qatar. Mircea este elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Decebal” Deva și împreună cu alți cinci elevi a reprezentat cu cinste România la această olimpiadă.

Mircea Andrei Țop este un elev excepţional, care, deşi iubeşte fizica, chimia, biologia si matematica, nu a neglijat formarea sa holistică, obţinând an de an, rezultate remarcabile şi la celelalte discipline de învățământ. Andrei este un elev dornic de cunoaştere, care a întâlnit profesori dedicați, care i-au împărtăşit visul, i-au fost alături, îndrumându-l cu competenţă, răbdare şi pasiune. Această întâlnire fericită a determinat evoluţia lui Andrei şi obţinerea acestor rezultate excepţionale la Olimpiada Internațională de Științe, din Qatar.

„Acest rezultat foarte recent confirmă încă o dată performanța decebaliștilor, elevi și profesori. În această perioadă, Mircea Andrei Țop, elev în clasa a X-a la colegiul nostru, împreună cu alți cinci elevi, a reprezentat cu cinste România la Olimpiada Internațională de Știinte, în Qatar, obținând medalia de argint. Felicitări tuturor membrilor lotului reprezentativ al României pentru Olimpiada Internațională de Știinte și profesorilor lor. Felicitări, Mircea Andrei Țop și tuturor profesorilor decebaliști care au contribuit la pregătirea acestui tânăr. Mulțumiri și felicitări pentru munca depusă Sorin Septimiu Stănculescu, Cornelia Lucia Ilieș și Simina Ciortea. Deosebita performanţă a olimpicului Mircea Andrei Ţop, reprezintă o încununare a eforturilor individuale, a pasiunii, perseverenţei, precum şi a îndrumării competente şi constante a profesorilor acestui colegiu”, a declarat profesor Florin Ilieș, directorul Colegiului Național „Decebal” Deva.

România, pe podium la această olimpiadă

La această competiție internațională, România a obținut rezultate remarcabile: Aur – Vlad Ștefan Oros, Școala Gimnazială nr.24 Timișoara; Aur –Ioana Mădalina, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București; Argint – Mircea Andrei Țop, Colegiul Național „Decebalˮ Deva; Argint – Eduard Ștefan Dolis, Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanuˮ Bacău; Argint – Axenie Raisa, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianuˮ București; Argint – Vlad Iova, Colegiul Național „Emanuil Gojduˮ Oradea.

Probele de concurs ale Olimpiadei de Știinte sunt proba teoretică scrisă și proba practică obligatorii pentru toate disciplinele de concurs: fizică, chimie, biologie. Proba practică a olimpiadei este obligatorie pentru etapele națională și internațională ale olimpiadei. Participarea la această olimpiadă este individuală, după o programă și o bibliografie unice (programa și subiectele de concurs sunt valabile atât pentru elevii din clasa a VII-a, cât și pentru elevii din clasa a VIII-a, a IX-a și a X-a care respectă condiția de vârstă). Lotul lărgit pentru olimpiada de Științe pentru Juniori – etapa internațională a fost format din primii 15 elevi din lista clasamentului final al olimpiadei-etapa națională. Lotul restrâns a fost format din șase elevi.

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.