Fiind folosit pentru orice tip de lucru manual, de la tamplarie la crearea de bijuterii, un banc de lucru este inima oricarui atelier. De aceea, daca ai nevoie sa iti optimizezi lucrul, iti prezentam cinci sfaturi de care poti tine si tu cont!
In plus, daca iti doresti un banc de lucru, Viamond iti sta la dispozitie cu modele deosebite, specifice domeniului tau de activitate! Astfel, indiferent ca executi proceduri de slefuire, asamblare, taiere sau finisare, vei avea nevoie de un banc de lucru bine organizat si de calitate! Iata cum poti eficientiza si tu lucrul in atelier:
- Prize si adaptoare la indemana
Ti s-a intamplat pana acum sa lucrezi cu mai multe instrumente electrice in acelasi timp, iar cablurile sa se incurce, rezultand intr-o harababura de nedescris? Pentru a evita acest lucru, poti monta prize sau adaptoare speciale direct pe peretele adiacent bancului de lucru.
In plus, alaturi de prize, poti monta si suporturi dedicate instrumentelor tale, in special pentru cele putin voluminoase! Tot ce trebuie sa faci este sa iti alegi aparatul, sa folosesti priza adiacenta si sa te bucuri de ordine si de un banc de lucru bine organizat.
Desigur, acest lucru presupune ca tu sa ai montat un banc de lucru adiacent unui perete. In cazul in care preferi sa asezi bancul in centrul atelierului, te poti folosi de un alt truc: monteaza un prelungitor cu mai multe intrari (un triplu) pe una din marginile bancului de lucru.
Vei avea astfel energia electrica la indemana, gata oricand sa iti serveasca instrumentelor. Nu uita sa prinzi cu o banda scotch rezistenta si cablul de pardoseala, pentru a evita riscul de accidentare!
- „Pista de aterizare” pentru masina de slefuit
Slefuitorul se foloseste in varii domenii de activitate, atat pentru definirea formelor, cat si pentru finisaje.
De aceea, de multe ori se intampla ca acest aparat sa nu vina echipat cu frana automata, iar tu sa trebuiasca sa astepti pana rotile abrazive se opresc, ori risti ca slefuitorul sa o „ia la goana” pe bancul de lucru. Solutia? Fixeaza o bucata de mocheta sau de covor pe unul din colturile bancului de lucru. Astfel, poti aseza usor aparatul pe aceasta suprafata, care actioneaza ca o frana.
- Sertar cu multe compartimente
In functie de domeniul de activitate, dar si de materialele si instrumentele cu care lucrezi, poti monta diverse sertare in partea de dedesubt a unui banc de lucru. Ai diverse solutii „neconventionale” la indemana, de la tavite pentru creioane pana la organizatoare de birou, compartimente de la truse de pescuit etc.
- Taietor de smirghel
Daca folosesti des smirghel in activitatea ta si obisnuiesti sa il tai cu o foarfeca sau cutter, atunci probabil stii cat de usor de tocesc acestea. Pentru a evita acest lucru, monteaza o panza de bomfaier pe o parte a bancului de lucru, securizand-o cu suruburi in ambele capete. Astfel, pentru a taia o bucata de smirghel, indoaie intai smirghelul, trece foaia astfel indoita prin panza si aceasta se va taia automat, fara batai de cap!
- Jgheab din plastic
Fata de sertare, care servesc la adapostirea instrumentelor, un jgheab de plastic facut dintr-o teava de PVC taiata vertical (nu sectionata) iti va fi mereu de ajutor cand ai o singura mana disponibila. Poti curata foarte usor un banc de lucru, iar jgheabul te asigura ca nu pierzi nici o piesa sau bucata de material de mici dimensiuni.
Asadar, daca ai nevoie de un banc de lucru de cea mai buna calitate, vino la Viamond si descopera oferta! Te asteapta multe reduceri, promotii si un sistem de livrare rapid si sigur!
Leave a Reply